Wyłudzenia! - Świadczenie Wychowawcze (500+)

Strona 1 z 2    [ Posty: 19 ]

Napisano: 27 kwie 2016, 8:49

pani złożyła elektronicznie jeden wniosek 2 kwietnia w innym ops na pierwsze, drugie i trzecie dziecko, zaznaczyła, że ani ona ani członek rodziny nie jest za granicą,
nasz ops nic o tym nie wiedział, że tam złożyła wniosek
8 kwietnia złożyła wniosek w naszym ops tylko na drugie i trzecie dziecko
i zaznaczyła, że mąż przebywa za granicą - wysłaliśmy wniosek do rops,

25 kwietnia otrzymaliśmy ten pierwszy wniosek z tamtego ops - tamten ops nam wysłał bo ona tam nie mieszka, żebyśmy my rozpatrzyli,
co najciekawsze to we wnioskach są inne konta, inne numery telefonów, ale pesele się zgadzają,
co zrobić - do prokuratora?????
Alicjaala

Napisano: 27 kwie 2016, 10:07

zameldowana i mieszka na terenie naszej gminy od grudnia 2015,
a we wniosku do tamtego ops napisała, że mieszka na terenie ich gminy
Alicjaala

Napisano: 27 kwie 2016, 11:28

ja bym wezwała do złożenia wyjaśnień i przy okazji postraszyła panią, że mamy w obowiązku zgłosić to do prokuratora bo oświadcza pod odpowiedzialnością karną, a za składanie fałszywych zeznań są kary i czy zdaje sobie z tego sprawę
jhjhjuj

Napisano: 27 kwie 2016, 11:32

tylko po co ją wzywać, gdyby na tamtym wniosku zaznaczyła, że mąż za granicą to odesłałabym do rops jako uzupełnienie tego naszego i niech się rops martwi, ale tak to nie mogę bo mam "inny" ( taki sam ) wniosek, widać próbę ewidentnego wyłudzenia
Alicjaala

Napisano: 27 kwie 2016, 11:48

ale mam drugi wniosek i muszę coś z nim zrobić
Alicjaala

Napisano: 27 kwie 2016, 15:48

ja bym powiadowmiła prokurature dość pobłażania
lolka 27

Napisano: 27 kwie 2016, 19:00

A ja bym wezwala do wyjaśnień. Można to nie ona a ktoś próbował się pod nią podszyc lub po prostu się pomyliła i myślała ze tak po prostu może złożyć drugi wniosek z innymi danymi
paulina1234

Napisano: 27 kwie 2016, 19:37

paulina1234 pisze:A ja bym wezwala do wyjaśnień. Można to nie ona a ktoś próbował się pod nią podszyc lub po prostu się pomyliła i myślała ze tak po prostu może złożyć drugi wniosek z innymi danymi
co ty nie powiesz. Może jeszcze po główce pogłaskać i podpowiedzieć, że właściwie może jeździć po kraju i co miesiąc gdzie indziej wniosek składać. No, wszak jak poprzedni organ przyznał i nie zgłosił do CBB decyzji to śladu nie ma, ze kobieta już w 5 miejscach wzięła.
Co to za bzdury?
Ewidentna próba wyłudzenia świadczeń i tyle. Pomyliła się, myślała, ze może złożyć wniosek z innymi danymi hehhehe czy ty się czytasz?
..... mam szczęście, jestem człowiekiem......
Sipera
Awatar użytkownika
Starszy referent
Od: 15 kwie 2014, 8:47
Zajmuję się: ŚR, SW, DS, Za życiem, czyste powietrze, DM i DE, i wszystko co się z tym wiąże włącznie z wydawaniem decyzji, sporządzaniem list wypłat i sprawozdań

Napisano: 28 kwie 2016, 10:33

może ma ktoś wzór takiego zawiadomienia, to poproszę
Alicjaala

Napisano: 28 kwie 2016, 19:58

po majowym wysyłam,
a jeszcze mam trzy samotne - tak się określiły we wnioskach i uparcie się tego trzymają, ale mieszkające z konkubentami i mające wspólne dziecko - to jakie samotne,
otrzymały 500 + bo nie ma wyjścia, przyznać trzeba, ale też je wyśle do sprawdzenia do prokuratury, zobaczymy co z tego wyjdzie
Alicjaaa

Strona 1 z 2    [ Posty: 19 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x