Pani ma donieść zaświadczenie od pracodawcy niestety przegapiłam wysłanie wezwania. Termin wydania decyzji kończy mi się 24 listopada. Czy mogę jeszcze wysłać wezwanie do uzupełnienia wniosku ? co wtedy z 30 dniowym czasem na wydanie decyzji?
Razem z wezwanie do uzupełnienia wniosku zrób informację/zawiadomienie , że z uwagi na braki formalne wniosek wymaga uzupełnienia i nie jest możliwe załatwienie/zakończenie sprawy w ustawowym terminie.Przewidywany termin zakończenia postępowania (podaj datę).
Zdarzyło mi się kiedyś podać termin- 3 dni od daty dostarczenia brakujących dokumentów
Ja wezwałabym do dostarczenia dokumentów w terminie 14 dnia od dnia odebrania wezwania, a następnie przedłużyłabym rozpatrzenia wniosku z powodu trwającego terminu na dostarczenie dokumentów
Patrząc na daty to raczej do 24 listopada nie zdąży uzupełnić wniosku więc moja propozycja aby zrobić to jednocześnie / w jednej kopercie (za jedną opłatą pocztową)
Zadbasz o budżet
A ja bym samo wezwanie o dostarczenie napisała. Przecież do 24 listopada jest ponad tydzień czasu, może osoba doniesie i nie będzie w ogóle tematu z przesuwaniem terminu do wydania decyzji. Nie doniesie - wyślij 24.11 przesunięcie terminu do wydania decyzji.
P.S. A może warto zadzwonić i poinformować co jest do doniesienia i że wezwanie już piszesz. Zazwyczaj skutkuje, bo osoba już wie co trzeba dostarczyć i jak tego nawet nie ma to już ogarnia załatwianie i donosi w czasie.