Wezwanie do podania rachunku bankowego
-
- Stażysta
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Wezwanie do podania rachunku bankowego
Dostałam decyzję z ROPS przyznającą świadczenie wychowawcze osobie X. Odnalazłam kserokopię wniosku chcąc wprowadzić nr rachunku bankowego, który jednak nie był podany.Poinformowałam osobę X o potrzebie podania rachunku i zostałam trochę zaskoczona. Osoba X wcale nie ma ochoty wykonać tej czynności, a już na pewno udać się do Ośrodka w celu uzupełniania odpowiedniego druku dotyczącego formy wypłaty świadczenia. Na gotówkę nie chcę jej puszczać, ponieważ są to duże pieniądze. Nasz Ośrodek raczej minimalizuje liczbę osób, które mają taki sposób wypłaty. Wysłałabym jej wezwanie na podstawie kpa do podania rachunku bankowego i dołączyłabym druk odnośnie formy wypłaty do wypełniania. Tylko co dać w pouczeniu?
-
- Referent
- Zajmuję się: KDR
- Kontakt:
Re: Wezwanie do podania rachunku bankowego
Ja mam tak: W/w druk niezbędny jest do wypłacenia świadczenia wychowawczego.
I wszyscy przychodzą
I wszyscy przychodzą

-
- Stażysta
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Tylko ta osoba ma ewidentnie gdzieś fakt, że ma dostać sporą sumę pieniędzy ;P
Pierwszy raz mam taki problem, zazwyczaj każdy przychodzi bez żadnego ale. W końcu chodzi o pieniądze.
Pierwszy raz mam taki problem, zazwyczaj każdy przychodzi bez żadnego ale. W końcu chodzi o pieniądze.
- voodoo
- Inspektor
- Zajmuję się: ŚW
- Kontakt:
Chyba sobie jaja robicie? Brak wpisanego nr konta na wniosku równoznacznym jest wypłacenie w formie gotówkowej.
To jest niedorzeczne i absurdalne. Za takie praktyki powinniście mieć co najmniej naganę.
Na jakiej podstawie prawnej działacie w ten sposób? Dziwne że jeszcze nikt na was nie naskarżył do UW albo do NIK.
Ale co to ma do rzeczy?! Chce gotówkę do ręki to tak robicie.Joanna_1233 pisze:Na gotówkę nie chcę jej puszczać, ponieważ są to duże pieniądze.
To jest niedorzeczne i absurdalne. Za takie praktyki powinniście mieć co najmniej naganę.
Na jakiej podstawie prawnej działacie w ten sposób? Dziwne że jeszcze nikt na was nie naskarżył do UW albo do NIK.
- Minion
- Starszy referent
- Zajmuję się: SW
- Kontakt:
Jak osoba życzy sobie mieć wypłatę w gotówce to trzeba zrobić wypłatę w gotówce.
- voodoo
- Inspektor
- Zajmuję się: ŚW
- Kontakt:
Ręce idzie załamać. Wezwanie odnośnie podania prawidłowego nr konta (nie można zrobić przelewu bo jest niepoprawny numer)- no to jeszcze zrozumiałbym taki krok. Ale w opisywanym przypadku jest to nadużywanie prawa- "nie wypłacę wam gotówkowo bo nie". Łaski nie robicie.
-
- Starszy referent
- Zajmuję się: ŚW/ŚR/DM/DE
- Kontakt:
voodoo ma rację.
Oprócz Wezwanie do podania rachunku bankowego - Świadczenie Wychowawcze (500+) przeczytaj również:
kto zajmuje się wyłącznie SW
powód załatwienia bez kwalifikacji wniosku
zmiana warunków zatrudnienia
dochód z zagranicy
Świadczenie wychowawcze a skierowanie do młodzieżowego ośrod
szkolenie 500+ małopolskie
Ziemia oddana w dżerżawę w 2016r.
koordynacja bardzo proszę o podpowiedz
szkolenie z P. Katarzyna Fabiś-Piekarska czy warto, ktoś był
odmowa i nienależnie pobranę
uchylenie SW, czy mogę od razu decyzje o NP
Wywiad środowiskowy. Pilne !