Wezwanie do usunięcia braków wniosku

Wybrane tematy:
posiłek w szkole i w domu -wniosek Dyrektora 20% Weryfikacja 40 Zasiłek celowy dla osadzonego w ZK AOON - dojazd własnym samoch. do 15.06.22r. decyzja zmieniająca DPS AOON/OW
ODPOWIEDZ
Krystynka
Stażysta
Zajmuję się:
Kontakt:

Wezwanie do usunięcia braków wniosku

Post autor: Krystynka »

Wezwanie do usunięcia braków wniosku a dokładnie chodzi mi o uzupełnienie wniosku o informację o rezygnacji przez podopieczną z pomocy finansowej. Jak to prosto ująć w wezwaniu do podopiecznej?
abc

Re: Wezwanie do usunięcia braków wniosku

Post autor: abc »

no nie powiedziałabym,że jest to uzupełnienie wniosku- jeśli dawała wam znać( telefonicznie?)że rezygnuje to raczej pofatygowałabym się do niej żeby mi to napisała,wątpię żeby jej się chciało maszerować do ośrodka a znowu bez tego nie można umorzyć postępowania
Krystynka
Stażysta
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: Krystynka »

byłam u niej ale nawet do domu nie chciała mnie wpuścić. Próbowałam jej wytłumaczyć, że musi mi rezygnacje złożyć pisemnie, stwierdziła, że nic podpisywać nie będzie...
Awatar użytkownika
heiland
Administrator
Zajmuję się: ŚR, FA, ŚW, ZFŚS
Kontakt:

Post autor: heiland »

Zależy od sytuacji, jeśli wiąże się to z faktem który ma znaczący wpływ na prawo do świadczenia to możesz poinformować w jakikolwiek sposób, że w jej intencji leży poinformowanie organu o tym i mogą powstać świadczenia nienależnie pobrane ;)
ODPOWIEDZ