Wezwanie do złożenia wyjaśnień - Świadczenie Wychowawcze (500+)

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]

Napisano: 25 paź 2016, 10:56

Witam, ma może ktoś wzór wezwania do złożenia wyjaśnień z podstawą prawną itp. pani ma już wydaną decyzję i dostaje 500+, ale ojciec dzieci okazało się, że jest za granicą i chcemy ją wezwać, aby złożyła wyjaśnienia i wypełniła oświadczenie dot. koordynacji, tylko jak? dzięki za pomoc
Ollla

Napisano: 25 paź 2016, 11:21

Ja mam coś takiego

Kierownik .................... działając na podstawie art. 50 § 1 Kodeksu postępowania administracyjnego (Dz.U. z 2016 r., poz. 23 z późn. zm.) oraz art. 20 ust. 2 ustawy z dnia 11 lutego 2016 r. o pomocy państwa w wychowywaniu dzieci (Dz.U. z 2016 r., poz. 195) wzywa Pana/Panią do osobistego stawienia się w tutejszym Ośrodku w nieprzekraczalnym terminie 7 dni od dnia otrzymania niniejszego pisma w celu złożenia wyjaśnień oraz informacji co do okoliczności mających wpływ na prawo do pobierania przez Panią/Pana ................ świadczenia wychowawczego w tutejszym ośrodku.
Gość

Napisano: 25 paź 2016, 12:30

Dzięki :)
Ktoś może ma inny wzór?
Gość

Napisano: 25 paź 2016, 15:16

Ja bym dopisała jeszcze, że niezastosowanie się do wezwania skutkuje wstrzymaniem wypłaty świadczenia. (art. 23 ust. 2ustawy)
cac1

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x
Ta strona używa ciasteczek (cookies) tylko zgodnie z zasadami opisanymi w polityce cookies Rozumiem