Wezwanie na braki Moduł I -termin
-
- Stażysta
- Zajmuję się: Pracuję w dziale rehabilitacji Osób Niepełnosprawnych, zajmuję się programem Aktywny Samorząd.
- Kontakt:
Wezwanie na braki Moduł I -termin
Jaką zasadę stosujecie kiedy np beneficjent złoży wniosek bez orzeczenia bo skończyło mu sie tydzień wcześniej i złożył wniosek o wydanie orzeczenia, czy macie okres oczekiwania aż doniesie a jak nie to w jakim czasie wysyłacie pismo o wezwaniu na braki?
- PCPR-Trz
- Referent
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Re: Wezwanie na braki Moduł I -termin
Taki mam zapis w zasadach:
"Realizator programu w terminie do 10 dni od dnia złożenia niekompletnego wniosku, informuje Wnioskodawcę o występujących we wniosku uchybieniach, brakujących dokumentach, które powinny zostać usunięte w terminie 30 dni – pod rygorem pozostawienia wniosku bez rozpatrzenia."
Jeżeli jest problem z dostarczeniem nowego orzeczenia w terminie, to pisze do nas pismo z prośbą o wydłużenie tego terminu, bo czeka na komisję i dołącza potwierdzenie z Zespołu, że faktycznie tak jest.
"Realizator programu w terminie do 10 dni od dnia złożenia niekompletnego wniosku, informuje Wnioskodawcę o występujących we wniosku uchybieniach, brakujących dokumentach, które powinny zostać usunięte w terminie 30 dni – pod rygorem pozostawienia wniosku bez rozpatrzenia."
Jeżeli jest problem z dostarczeniem nowego orzeczenia w terminie, to pisze do nas pismo z prośbą o wydłużenie tego terminu, bo czeka na komisję i dołącza potwierdzenie z Zespołu, że faktycznie tak jest.
- Tomasz1981
- Inspektor
- Zajmuję się: REHABILITACJA SPOŁECZNA
- Kontakt:
Re: Wezwanie na braki Moduł I -termin
u mnie też tak robimy
Oprócz Wezwanie na braki Moduł I -termin - Aktywny Samorząd przeczytaj również:
obszar D - dofinansowanie opiekunki
AS D przygotowanie przedszkolne
Rozliczenie dojazdów moduł I A2
terminy rozliczeń z PFRON- Aktywny Samorząd
Pozostawienie wniosku bez rozpatrzenia
Temat musi zawierać minimum 30 znaków???
Zmiany druków przy C3 i C4...
obszar D - umowa z refundacją kosztów
przywracanie terminu złożenia wniosku w AS moduł I
Zaświadczenie Moduł II czy mozna przyjąć
karencja w AS i barierach w kom.
etui do telefonu B1 osoba niewidoma
Obszar C3 bardzo proszę o pomoc
promocja programu Aktywny Samorząd
Obszar C zadanie 3 - co ja mam zrobić???
Cztery Syntyzatory mowy Ivony w różnych językach