Witam,
potrzebuje ściągnąć do siebie wnioskodawczynie do której nie mogę się dodzwonić, chodzi o dwie sprawy:
- informacja o wypłacie II transzy stypendium.
- poinformowaniu o wymaganiu podpisania zgody na zmianę decyzji.
I teraz nie wiem co jej wysłać, wezwanie ? zawiadomienie ? ale nie mam pojęcia na jaką podstawę prawną się powołać.
Jak sobie z takimi rzeczami radzicie ?
Wezwanie / Zawiadomienie
Re: Wezwanie / Zawiadomienie
ja przez szkołę daję dziecku kartkę "proszę pilnie zgłosić się w sprawie stypendium" i zazwyczaj na drugi dzień jest odzew
WEZWANIE
W związku z treścią art.155 z dnia 14 czerwca 1960r Kodeks Postępowania Administracyjnego ((j.t. Dz.U. z 2013 r. poz.267 ze zm.)) i koniecznością dokonania zmiany decyzji nr …… z dnia ….. w sprawie przyznania stypendium szkolnego dla ucznia: ….., wzywam stronę do wyrażenia zgody na zmianę w/w decyzji polegającej na wydłużeniu okresu wypłaty stypendium szkolnego na rok …. przyznanego wg wniosku z dnia ….
Zgodę można wyrazić osobiście w Ośrodku Pomocy Społecznej w …….
W związku z powyższym w przypadku zaistniałych zmian w sytuacji dochodowej rodziny prosimy o dostarczenie dokumentów potwierdzających te zmiany w celu przeliczenia dochodów.
Termin wyrażenia zgody na zmianę decyzji ustala się do dnia ..............
W przypadku nie stawienia się w …..
okres wypłaty stypendium nie zostanie wydłużony na okres od stycznia 2015r. do czerwca 2015r.
W związku z treścią art.155 z dnia 14 czerwca 1960r Kodeks Postępowania Administracyjnego ((j.t. Dz.U. z 2013 r. poz.267 ze zm.)) i koniecznością dokonania zmiany decyzji nr …… z dnia ….. w sprawie przyznania stypendium szkolnego dla ucznia: ….., wzywam stronę do wyrażenia zgody na zmianę w/w decyzji polegającej na wydłużeniu okresu wypłaty stypendium szkolnego na rok …. przyznanego wg wniosku z dnia ….
Zgodę można wyrazić osobiście w Ośrodku Pomocy Społecznej w …….
W związku z powyższym w przypadku zaistniałych zmian w sytuacji dochodowej rodziny prosimy o dostarczenie dokumentów potwierdzających te zmiany w celu przeliczenia dochodów.
Termin wyrażenia zgody na zmianę decyzji ustala się do dnia ..............
W przypadku nie stawienia się w …..
okres wypłaty stypendium nie zostanie wydłużony na okres od stycznia 2015r. do czerwca 2015r.
Wielkie dzięki! , skorzystałem z porady xyz@ i załatwiłem przez szkołę.
Dzięki Natalia, tekst wezwania zostaje skopiowany i przechowany na sytuacje awaryjne
Dzięki Natalia, tekst wezwania zostaje skopiowany i przechowany na sytuacje awaryjne

Oprócz Wezwanie / Zawiadomienie - Stypendia przeczytaj również:
Co poradzicie
wzór decyzji uchylającej stypendium
w jakiej formie płacicie???
uzyskanie dochodu
co z decyzją?
Dokumentowanie dochodu za poprzednie miesiące
działalność gosp. - zasady ogólne
rachunki
decyzje
śniadania
Stypendium na nowy okres a zmiana dochodu w lutym