Wezwanie / Zawiadomienie

Wybrane tematy:
przeliczenie dochodów Skład rodziny od kiedy wliczać członka rodziny pismo z kuratorium o wkładach własnych Stypendia szkolne, zmiana kryterium dochodowego Wzór decyzji Wypłata zasiłku szkolnego
ODPOWIEDZ
Peter01

Wezwanie / Zawiadomienie

Post autor: Peter01 »

Witam,
potrzebuje ściągnąć do siebie wnioskodawczynie do której nie mogę się dodzwonić, chodzi o dwie sprawy:
- informacja o wypłacie II transzy stypendium.
- poinformowaniu o wymaganiu podpisania zgody na zmianę decyzji.

I teraz nie wiem co jej wysłać, wezwanie ? zawiadomienie ? ale nie mam pojęcia na jaką podstawę prawną się powołać.

Jak sobie z takimi rzeczami radzicie ?
xyz@

Re: Wezwanie / Zawiadomienie

Post autor: xyz@ »

ja przez szkołę daję dziecku kartkę "proszę pilnie zgłosić się w sprawie stypendium" i zazwyczaj na drugi dzień jest odzew
Natalia**

Post autor: Natalia** »

WEZWANIE

W związku z treścią art.155 z dnia 14 czerwca 1960r Kodeks Postępowania Administracyjnego ((j.t. Dz.U. z 2013 r. poz.267 ze zm.)) i koniecznością dokonania zmiany decyzji nr …… z dnia ….. w sprawie przyznania stypendium szkolnego dla ucznia: ….., wzywam stronę do wyrażenia zgody na zmianę w/w decyzji polegającej na wydłużeniu okresu wypłaty stypendium szkolnego na rok …. przyznanego wg wniosku z dnia ….
Zgodę można wyrazić osobiście w Ośrodku Pomocy Społecznej w …….
W związku z powyższym w przypadku zaistniałych zmian w sytuacji dochodowej rodziny prosimy o dostarczenie dokumentów potwierdzających te zmiany w celu przeliczenia dochodów.

Termin wyrażenia zgody na zmianę decyzji ustala się do dnia ..............

W przypadku nie stawienia się w …..
okres wypłaty stypendium nie zostanie wydłużony na okres od stycznia 2015r. do czerwca 2015r.
Peter01

Post autor: Peter01 »

Wielkie dzięki! , skorzystałem z porady xyz@ i załatwiłem przez szkołę.
Dzięki Natalia, tekst wezwania zostaje skopiowany i przechowany na sytuacje awaryjne :)
ODPOWIEDZ