Wgląd do planu pracy AR przez Pcpr lub kuratora - Przemoc w rodzinie, Asystent Rodziny

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]

Napisano: 08 sie 2018, 21:32

Witam! Byłam na urlopie i w tym czasie pracownik PCPR poprosił PS o mój plan pracy z rodziną. PS zrobił xero dokumentu i tu moje pytanie czy zrobił dobrze. Plan pracy jest tworzony jako podstawa mojej pracy z rodziną więc nie wiem po co w PCPR moje dokumenty? Podobną sytuację miałam z kuratorem, który przez rodzinę zażądał planu pracy, wtedy odmówiłam gdyż nie widziałam podstawy do przekazywania takich dokumentów. Proszę o pomoc
AsystentkaOPS
Praktykant
Od: 08 sie 2018, 20:47
Zajmuję się: Asystent rodziny

Napisano: 09 sie 2018, 11:45

Hej,

Jak najbardziej zarówno w PCPR koordynator jak i Ty powinniście mieć swoje plany pracy podpisane obopólnie. Plan Pracy dziecka umieszczonego w pracy powinien być skoordynowany z planem pracy PCPR.
Gosiaczek888
Praktykant
Od: 09 kwie 2014, 9:12
Zajmuję się:

Napisano: 15 sie 2018, 19:09

KSerowanie dokumentów przez ps karygodne. Plan powinien być tworzony wspólnie z rodzina i koordynatorm, ale nie oznacza to ze ona ma mieć kopie u siebie.
Akcydens
Stażysta
Od: 07 maja 2018, 21:21
Zajmuję się: PS/ŚW/FA

Napisano: 26 sie 2018, 21:56

Działając na podstawie art. 38a ust.1,pkt.8, ustawy z dnia 9 czerwca 2011 roku o wspieraniu rodziny i systemie pieczy zastępczej (Dz. U. 2018, poz. 998 ),
1.
Powiatowe centrum pomocy rodzinie oraz organizator rodzinnej pieczy zastępczej gromadzą i przekazują odpowiednio rodzinie zastępczej, prowadzącemu rodzinny dom dziecka, dyrektorowi placówki opiekuńczo-wychowawczej, dyrektorowi regionalnej placówki opiekuńczo-terapeutycznej, dyrektorowi interwencyjnego ośrodka preadopcyjnego oraz zespołowi do spraw okresowej oceny sytuacji dziecka umieszczonego w instytucjonalnej pieczy zastępczej w szczególności następujące informacje oraz dokumentację dotyczące dziecka:
8)
plan pracy z rodziną, o którym mowa w art. 15 zadania asystenta rodziny ust. 1 pkt 1, przekazany przez asystenta rodziny, a w przypadku gdy rodzinie dziecka nie został przydzielony asystent rodziny – przekazaną przez gminę informację o sytuacji
rodziny.
Andrzej
elvis222
Praktykant
Od: 08 kwie 2016, 9:53
Zajmuję się:

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x