Wgląd sprawcy w dokumenty

Wybrane tematy:
studia praca socjalna ustawa o przeciwdziałaniu przemocy wniosek do ZK Co powinna zrobić szkoła??? Procedura niebieskiej karty - prawa i obowiązki Ankieta Asystent Rodziny
~Ewa

Re: Wgląd sprawcy w dokumenty

Post autor: ~Ewa »

Mam opinię prawną dot.wglądu do akt Niebieskiej Karty - nikt,oprócz Grupy Roboczej nie ma prawa wglądu do akt - sprawca nie jest stroną w postępowaniu administracyjnym ani karnym - wtedy miałby prawo wglądu. Dokumenty zawierają dane osobowe różnych osób i są one chronione. O dokumenty może zwrócić sie prokurator w ramach prowadzonego dochodzenia.
~Robert

Post autor: ~Robert »

I znow sie zgadzam z Jarrym i dodaje ze procedury nie dotyczy KPA ale nic nie stoi na przeszkodzenie zeby postapic jak JARRY mowi bez szczegołow. Mialem juz taki przypadek i tak postapilismy i gosc byl zadowolony
~gość

Post autor: ~gość »

Ja jak miałem ten sam problem napisałem do wojewódzkiego koordynatora do spraw przemocy w rodzinie i dostałem oficjalne pismo w którym jasno jest napisane, że ani sprawca ani ofiara nie mają wglądu w dokumenty prowadzone przez ZI. W związku z tym trzymam się poleceń odgórnych i nie pokazuje :D
ODPOWIEDZ