widełki przyznawania zwolnienia z opłat za posiłki - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 1 z 1    [ Posty: 2 ]

Napisano: 20 wrz 2016, 17:30

https://bip.warszawa.pl/NR/exeres/3938A5 ... meless.htm

ZARZĄDZENIE NR 2048/2008 PREZYDENTA MIASTA STOŁECZNEGO WARSZAWY z dnia 11 września 2008 r. w sprawie zaakceptowania warunków korzystania ze stołówek zorganizowanych w przedszkolach i szkołach m.st. Warszawy oraz upoważnienia dyrektorów szkół i przedszkoli do zwalniania z opłat za posiłki

Jakie są widełki przyznawania zwolnienia. Wiadomo tylko, że brany jest pod uwagę dochód netto.

Nie potrafię znaleźć informacji przy jakim dochodzie na członka rodziny przyznawane jest 100% zwolnienia z żywienia, a przy jakim np. 50% zwolnienia.
Przedszkolak
Praktykant
Od: 20 wrz 2016, 17:17
Zajmuję się:

Napisano: 22 wrz 2016, 10:50

Poznałem odpowiedź, ale nie mam pewności, czy prawidłową, bo żadnej podstawy prawnej nie znalazłem.

Opłata związana jest z wysokością minimalnego wynagrodzenia. Widełki kryterium dochodowego ustalone są podobnie jak w Uchwale Rady m.st. Warszawy XXXIV/2166/2014 z dnia 26 czerwca 2014 w sprawie opłat za korzystanie z wychowania przedszkolnego:

- gdy dochód na jednego członka gospodarstwa domowego nie przekracza 75%
minimalnego wynagrodzenia, przysługuje 100%
- gdy dochód na jednego członka gospodarstwa domowego przekracza
75%, lecz nie przekracza 100% minimalnego wynagrodzenia, opłata wynosi 50% kwoty

W zarządzeniu nie ma informacji czy dochód ma być liczony brutto czy netto, ale w załączniku do niego widnieje słowo netto.
Przedszkolak
Praktykant
Od: 20 wrz 2016, 17:17
Zajmuję się:

Strona 1 z 1    [ Posty: 2 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x