widzieliście nowy projekt??!!!!

Wybrane tematy:
Wzory decyzji Wzory wniosków o świadczenia rodzinne - UKRAINA Zmiana wysokości świadczenia pielęgnacyjnego ZANIM ZAŁOŻYSZ NOWY TEMAT - PRZECZYTAJ! kwestia ŚP dopytanie Kiedy wypłacacie świadczenie rodzinne ??
~Ewa

Re: widzieliście nowy projekt??!!!!

Post autor: ~Ewa »

no wlasnie a co z KRUS-em jak obowiązkowo podlega?
~bogus

Post autor: ~bogus »

zasiłek dla opiekuna przysługuje do dnia poprzedzającego dzień wejścia w życie ustawy a odsetki mamy liczyć do dnia wejścia w życie ustawy ?
~carina

Post autor: ~carina »

no ale dla osób nowych to i tak pozostanie SZO który jest uzależniony od dochodu więc rolnik mimo ze napiszę oświadczenie ze nie zajmuje sie gospodarstwem a co wtedy z dochodem bedzie sie liczyć ha? dobrze jak będzie mało tych ha no bo jak dużo to i tak nie bedzie sie kwalifikować
~oliś

Post autor: ~oliś »

a co ze składką społeczną trzeba bedzie wyrównać od lipca 2013 r. ?
~Ilona

Post autor: ~Ilona »

tak społeczna do wyrównania od lipca 2013 (to się księgowa ucieszy)
szkoda mi tylko tej mojej całej roboty co trzeba było najpierw w lutym, a potem w lipcu 2013 zrobić - wszystko szlak trafia
~Ilona

Post autor: ~Ilona »

A gdzie tu art. mówiący, że w drodze rozporządzenia będzie określony wzór wniosku ustalenie prawa do zasiłku dla opiekuna?

Wzór wniosku ze św.pielęgnacyjnego to mi do tych wyrównań nie w ogóle nie pasuje. Przecież osoba nie będzie się starać o świadczenie pielęgnacyjne.
~magda

Post autor: ~magda »

wniosku nie będzie sami musimy sobie stworzyć wzór
~iza

red

Post autor: ~iza »

czyli teraz będą trzy zasiłki,: świadczenie, specjalny i tez zasiłek>>??? ? ale do kiedy ten zasiłek będzie obowiązywał??? Ja juz nic nie rozumiem,
~PP

Post autor: ~PP »

a odsetki całe od lipca? czy proporcjonalnie co miesiąc od 520?
~iza

Post autor: ~iza »

coraz więcej pytań i coraz więcej wątpliwości
ODPOWIEDZ