większe wydatki niż dochód !?

Wybrane tematy:
Deputat węglowy zaświadczenie o dochodach Emerytura w marcu Potrącenie nadpłaty świadczenia uzupełniającego proszę sprawdzcie Śmierć zarządcy co dalej?
:-)
VIP
Zajmuję się: DM, DE
Kontakt:

Re: większe wydatki niż dochód !?

Post autor: :-) »

Knapa pisze: 20 lip 2020, 13:02 wywiad nic nie wniesie. Nowy wnioskodawca, rodzina 4 os. 2+2, mieszka tam od 2 miesięcy..... Przyznać dodatek na podstawie złożonych dokumentów ?
jezeli wywiad nic nie wniesie...to co wniesie drugie oswiadczenie pod odpowiedzialnoscia karna? :) jezeli zrobisz wywiad...bedziesz spokojniejsza ze sprawdzilas i zrobilas wszystko co moglas:) jezeli masz mozliwosc ...ja bym zrobila wywiad...zwlaszcza ze to jest nowy wnioskodawca i do tego jeszcze z niskimi dochodami
Knapa
Starszy referent
Zajmuję się: Dm
Kontakt:

Post autor: Knapa »

nie mam możliwości - nie mam upoważnienia - legitymacji itp. - przejęłam jakiś czas temu DM po osobie, która przeszła na emerytuję - nie robiła wywiadów ! ....????
VIP
Kontakt:

Knapa pisze: 20 lip 2020, 13:13 nie mam możliwości - nie mam upoważnienia - legitymacji itp. - przejęłam jakiś czas temu DM po osobie, która przeszła na emerytuję - nie robiła wywiadów ! ....????
oj...fakt ze teraz wirus to nie wszyscy tez robia wywiady...ale musisz upowaznienie sobie zrobic...lub innej osobie na podstawie rozporzadenia Dz.U.2013.589
Krwawa
Podinspektor
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: Krwawa »

Skoro nie ma żadnej możliwości przeprowadzenia wywiadu, zaproponowałabym szczerą rozmowę z wnioskodawcą. Możesz powiedzieć, że to zwyczajnie niemożliwe, że wydatki są wyższe niż deklarowane dochody, że oświadczenie o pracy dorywczej jest powszechne w dodatkach. Szkoda, że nie za bardzo możesz powiedzieć, że fikcja w deklaracji może się wiązać z odmową przyznania dodatku, bo do tego potrzebny byłby wywiad.
Knapa
Starszy referent
Zajmuję się: Dm
Kontakt:

Post autor: Knapa »

Dziękuję wam. Pozdrawiam.
Marek1992
Referent
Zajmuję się: DM/DE/DO/ZP/Archiwum/40+/DW
Kontakt:

Post autor: Marek1992 »

Ja dzisiaj byłem na tych specyficznych wywiadach, tłumaczyłem różnice między dochodami a wydatkami i nic. Oświadczają po swojemu...
Krwawa
Podinspektor
Zajmuję się:
Kontakt:

Może odmowa byłaby odpowiednią nauką. Inna sprawa, że jak się odwołają, na 95% SKO uchyli decyzję.
VIP
Kontakt:

Krwawa pisze: 20 lip 2020, 15:14 Może odmowa byłaby odpowiednią nauką. Inna sprawa, że jak się odwołają, na 95% SKO uchyli decyzję.
tak...można dac odmowna...SKO uchyli na 100 % zwlaszcza teraz gdy "panuje wirus"...po co sie szarpac...szkoda zdrowia:)
Krwawa
Podinspektor
Zajmuję się:
Kontakt:

Ja wolałabym się jednak trochę poszarpać, bo przymykanie oka zachęca do jeszcze większych kombinacji i kantów. :/
Marek1992
Referent
Zajmuję się: DM/DE/DO/ZP/Archiwum/40+/DW
Kontakt:

Post autor: Marek1992 »

Na jakiej podstawie uchylisz decyzję, skoro oni oświadczyli na swój sposób?
ODPOWIEDZ