Te wywiady były w ramach "donosu", więc przypuszczam, że albo będą się odwoływać albo będę nękany donosami...:-) pisze: 20 lip 2020, 15:51 tak...można dac odmowna...SKO uchyli na 100 % zwlaszcza teraz gdy "panuje wirus"...po co sie szarpac...szkoda zdrowia:)
większe wydatki niż dochód !?
-
- Referent
- Zajmuję się: DM/DE/DO/ZP/Archiwum/40+/DW
- Kontakt:
Re: większe wydatki niż dochód !?
-
- Podinspektor
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Na takiej, że oświadczają nieprawdę. Nie da się mieć większych wydatków od dochodów. Można rolować opłaty na przyszły miesiąc, ale jeśli to niby ma miejsce przez 3 miesiące, to to jest kłamstwo. Zwłaszcza, że w wydatkach nadal nie uwzględniono kosztów, o których wspominałam w którymś z poprzednich postów - wówczas dysproporcja jest jeszcze większa. Niemniej kiepsko, że nie da się przeprowadzić wywiadu i ta niemożność to z kolei rażące niedbalstwo i sprawa haniebna ośrodka, w którym pracuje nasza koleżanka.Marek1992 pisze: 20 lip 2020, 21:18 Na jakiej podstawie uchylisz decyzję, skoro oni oświadczyli na swój sposób?
-
- VIP
- Zajmuję się: DM, DE
- Kontakt:
nie kierowałam tego do Ciebie

-
- VIP
- Zajmuję się: DM, DE
- Kontakt:
Napisalam kiedys decyzje odmowna po wywiadzie srodowiskowym, razaca dysproporcja...nameczylam sie by uzasadnic...zbyt male dochody...zycie kosztuje...utrzymanie samochodu...itp...i co? sko uchylilo i tyle. A samochod to nie jest razaca dysproporcja i maja prowo go miec...a ze nie wystarczy juz na oplaty za mieszkanie...coz...Krwawa pisze: 20 lip 2020, 23:50Na takiej, że oświadczają nieprawdę. Nie da się mieć większych wydatków od dochodów. Można rolować opłaty na przyszły miesiąc, ale jeśli to niby ma miejsce przez 3 miesiące, to to jest kłamstwo. Zwłaszcza, że w wydatkach nadal nie uwzględniono kosztów, o których wspominałam w którymś z poprzednich postów - wówczas dysproporcja jest jeszcze większa. Niemniej kiepsko, że nie da się przeprowadzić wywiadu i ta niemożność to z kolei rażące niedbalstwo i sprawa haniebna ośrodka, w którym pracuje nasza koleżanka.Marek1992 pisze: 20 lip 2020, 21:18 Na jakiej podstawie uchylisz decyzję, skoro oni oświadczyli na swój sposób?
-
- Starszy referent
- Zajmuję się: Dm
- Kontakt:
wnioskodawca ma na umowie 1/8 a pracuje więcej - do ręki otrzymuje.Knapa pisze: 20 lip 2020, 10:48 chyba że odziedziczył spadekalbo pracuje na czarno, albo rodzina mu pomaga
![]()
Powinien wpisać w deklaracji np. prace dorywcze ....zł, darowizna/pomoc rodziny i podać wysokość....zł ........a wy jak uważacie.. ?
i ..........?
-
- Podinspektor
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Ha, trafiłam! Zatem niech to, co dostaje "pod stołem" wpisze w oświadczeniu jako praca dorywcza. Cóż innego można...Knapa pisze: 23 lip 2020, 9:58 wnioskodawca ma na umowie 1/8 a pracuje więcej - do ręki otrzymuje.
i ..........?
-
- Starszy referent
- Kontakt:
symulacja np. pracując na najniższą krajową 2600 zł - składki 356,46 - koszty 250 = 1993,54 /mc
razy 3 miesiące = 5980,62 dochód z 3 mcy i teraz minus zaśw. zakład pracy 91,32 zł (1/8 etatu) = to gdzie 5889,30
tak?
razy 3 miesiące = 5980,62 dochód z 3 mcy i teraz minus zaśw. zakład pracy 91,32 zł (1/8 etatu) = to gdzie 5889,30

-
- Podinspektor
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Nie wiemy, ile dostaje pan "na lewo". Nie sądzę, by pracodawca od kwot wypłacanych "pod stołem" odejmował wyimaginowane koszty i składki. Niech pan wnioskodawca to oszacuje, nie Ty.
-
- Starszy referent
- Kontakt:
dziękuję za odp.
-
- Starszy referent
- Kontakt:
tak dla sprawdzenia......
Przychód (wynagrodzenie brutto) - składka emerytalna, rentowa, chorobowa - koszty uzyskania przychodu = DOCHÓD ............czy jeszcze odejmuję zaliczkę do urzędu skarbowego ?)
Przychód (wynagrodzenie brutto) - składka emerytalna, rentowa, chorobowa - koszty uzyskania przychodu = DOCHÓD ............czy jeszcze odejmuję zaliczkę do urzędu skarbowego ?)
Oprócz większe wydatki niż dochód !? - Dodatki mieszkaniowe przeczytaj również:
tytuł prawny do lokalu
mam zagwozdkę
1kWh z faktury tauron
Nike Air Force 1 Mid Premium Jewel Sail
z zewnętrznego źródła znajdującego się poza lokalem mieszkalnym
Renta
wspólny licznik
nowy wniosek o DM a zaległości czynszowe
Zmiana nazwiska
Uzasadnienie Decyzji
jak liczyc dodatek wstecz