Wielka przepaść między zarobkami w OPSach - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 1 z 4    [ Posty: 31 ]

Napisano: 21 maja 2015, 20:16

Przykład z mojego "podwórka". W MOPSie pracownik socjalny z 25-letnim doświadczeniem zarabia z dodatkami 2800 netto (miasto powiatowe 35tys. mieszkańców). W tym samym mieście w GOPSie takie wynagrodzenie otrzymuje nowo przyjęty pracownik, ze stażem pracy nie dłuższym niż 2 lata! W tymże GOPSie pracownik socjalny z 25-letnim stażem pracy dostaje "na rękę" 4500zł, a wiec tyle co Kierownik MOPSu w którym pracuję! Najlepsze, że oni w GOPSie mają o wiele mniej obowiązków, mniej środowisk i papierkołogii. Czy to nie jest chore, że na takim samym stanowisku, na tym samym terenie są takie zróżnicowania.
Marta82

Napisano: 22 maja 2015, 7:15

Jak by to powiedział bronek jasnie nam panujący "trzeba wziasc kredyt, zmienic pracę"

A poważnie - dysproporcje są, bo są - pytanie - kto pieniedzy nie potrafi u was zaatwic , kto o pieniadze nie walczy, czemu godzicie sie za taka kwotę pracować?

Pamietajcie co powidziała Bienkowska - Za mniej niz 6 tysiecy pracuje idiota albo złodziej. To ta z PO od Bronka :D

Zatem kim jestescie ? Złodziejami czy idiotami?
BadAss

Napisano: 22 maja 2015, 8:54

wychodzi na to że idiotami- 30 lat pracy i pensja netto 2000 zł. jeszcze nas ciągle straszą zwolnieniami, trzeba naprawdę mieć coś z głową, żeby pracować za takie pieniądze i być pomiatanym
fika

Napisano: 22 maja 2015, 9:22

Mam 2900 zł netto. Specjalista, 38 lat stażu.
5 lat do emerytury

Napisano: 22 maja 2015, 9:26

Powiem wam jedno - to jest bardzo przykre ile zarabiacie.

Ale jak sami SAMI nie zaczniecie sie cenić, to nic nie wywalczycie. To jest jak w życiu po prostu. Jak sie sam sobą nie zajmiesz, nikt tego za ciebie nie zrobi
BadAss

Napisano: 22 maja 2015, 13:47

Badass ma niestety albo stety rację. Radzimy klientom co mają zrobić i jak walczyć o swoje nawet przed sądami, a sami cicho i bezradnie. Można powiedzieć, że zachowujemy się biernie.
prac soc

Napisano: 22 maja 2015, 14:30

Po waszych studiach do innej umysłowej pracy was nie przyjmą. No chyba że macie znajomości.
Ares

Napisano: 23 maja 2015, 14:32

Skąd się biorą takie imbecyle? Pewnie sam zarabiasz najniższą krajową :D Zresztą Cb podobno wywalili z OPS bo się nie nadawałeś :lol:
Oburzony

Napisano: 23 maja 2015, 14:53

Sam się wywaliłem.
Mam dziś firmę. Nie zarabiam najniższej krajowej.
Ares

Napisano: 23 maja 2015, 21:50

Marta82 pisze:Przykład z mojego "podwórka". W MOPSie pracownik socjalny z 25-letnim doświadczeniem zarabia z dodatkami 2800 netto (miasto powiatowe 35tys. mieszkańców). W tym samym mieście w GOPSie takie wynagrodzenie otrzymuje nowo przyjęty pracownik, ze stażem pracy nie dłuższym niż 2 lata! W tymże GOPSie pracownik socjalny z 25-letnim stażem pracy dostaje "na rękę" 4500zł, a wiec tyle co Kierownik MOPSu w którym pracuję! Najlepsze, że oni w GOPSie mają o wiele mniej obowiązków, mniej środowisk i papierkołogii. Czy to nie jest chore, że na takim samym stanowisku, na tym samym terenie są takie zróżnicowania.
Chore to nie jest, tylko dobitnie świadczy o nieudolności Waszego kierownictwa i temu komu Wasz Ośrodek podlega. Pewnie jest tak, że Gmina Wiejska jest dosyć zamożna, a miasto już nie i stąd takie różnice. Swoją drogą był już kiedyś poruszany temat, aby zarobki w budżetówkach były ujednolicone w całym kraju, ale widać nic z tego nie wyszło.
Felix

Strona 1 z 4    [ Posty: 31 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x