Wielka przepaść między zarobkami w OPSach - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 2 z 4    [ Posty: 31 ]

Napisano: 25 maja 2015, 9:39

Marta82 pisze:Przykład z mojego "podwórka". W MOPSie pracownik socjalny z 25-letnim doświadczeniem zarabia z dodatkami 2800 netto (miasto powiatowe 35tys. mieszkańców). W tym samym mieście w GOPSie takie wynagrodzenie otrzymuje nowo przyjęty pracownik, ze stażem pracy nie dłuższym niż 2 lata! W tymże GOPSie pracownik socjalny z 25-letnim stażem pracy dostaje "na rękę" 4500zł, a wiec tyle co Kierownik MOPSu w którym pracuję! Najlepsze, że oni w GOPSie mają o wiele mniej obowiązków, mniej środowisk i papierkołogii. Czy to nie jest chore, że na takim samym stanowisku, na tym samym terenie są takie zróżnicowania.
Nie jest to normalne, że nie są ujednolicone zarobki pracowników. Ale ja nie o tym. Nie zgadzam się z Tobą, że pracownicy GOPS mają mniej obowiązków. Z mojego doświadczenia wynika coś zupełnie innego. W MOPS-ach są pracownicy administracyjni, są działy a pracownik socjalny pracuje w terenie. Niestety w Gminnych to właśnie pracownik socjalny jest od wszystkiego, przyjęcie podania, teren, wywiad, POMOST, wydanie i wysłanie decyzji, sprawozdania i tak można by mnożyć.
socjal 123

Napisano: 18 cze 2015, 14:01

Pracuję w MOPS-ie, ale zgadzam się z powyższą wypowiedzią: W GOPS-ach jest trudniej!!!
Edyt 2

Napisano: 18 cze 2015, 14:17

Po 9 latach pracy 2000 zł brutto - porażka obowiązków coraz więcej a nie dostałam przez te lata nawet jeden podwyżki ... nasza Pani kierownik boi się gdziekolwiek iść i wyegzekwować większej kasy dla swoich pracowników! zawalczyć o swoje samemu? nie da się ... zagrozisz zwolnieniem to jeszcze otworzą Ci drzwi więc niech ktoś mi powie jak top zmienić???? a jeszcze straszą zmianą ustawy i wypowiedzeniem
XYX

Napisano: 18 cze 2015, 15:21

u nas pracownicy z 20 i 30 letnim stażem pracy mają brutto 2550 a pracownik młodszy 2050 do tego dodatki po 250 + dodatki stażowe,
i to nie chodzi o nieudolność kierownika ale o to że szef wyżej kasy nie da bo nie ma i tyle
pozdrawiam!!!!
RRRRRR

Napisano: 18 cze 2015, 18:30

a gdzie to takie cudo jest, że w jednej miejscowosci działa i MOPS i GOPS? i jak podzielone są świadczenia? MOPS stałe i okresowe a GOPS celówki i pozostałe? ;D
słyszałem o MGOPSach ale o MOPS i GOPS w jednej miejscowości nigdy :) proszę o oświecenie w tej kwestii :)
cosiek

Napisano: 18 cze 2015, 18:43

BadAss pisze:Jak by to powiedział bronek jasnie nam panujący "trzeba wziasc kredyt, zmienic pracę"

A poważnie - dysproporcje są, bo są - pytanie - kto pieniedzy nie potrafi u was zaatwic , kto o pieniadze nie walczy, czemu godzicie sie za taka kwotę pracować?

Pamietajcie co powidziała Bienkowska - Za mniej niz 6 tysiecy pracuje idiota albo złodziej. To ta z PO od Bronka :D

Zatem kim jestescie ? Złodziejami czy idiotami?
badass chyba masz problem z rozumieniem wypowiedzi. dam Ci link do do strony telewizji republika - telewizji związanej z PiS. oni też nie rozumią co słyszą. przeczytaj uważnie fragment, który został tam zacytowany:
Elżbieta Bieńkowska opowiada w opublikowanym przez tygodnik "Do Rzeczy" nagraniu Pawłowi Wojtunikowi o swojej znajomej, która musi utrzymywać się 6 tys. zł, które była wicepremier uważa za głodową pensję.

"Mówi, ja dostawałam, powiem ci 6 tysięcy... 6 tysięcy... Rozumiesz to? Albo złodziej, albo idiota... To jest niemożliwe, żeby ktoś za tyle pracował. Ona mówi, że jej koledzy z uczelni się w głowę pukają, albo nie wierzą właśnie, a jak uwierzą, to się w głowę pukają, co ona tu jeszcze robi" – stwierdza Bieńkowska w nagraniu.

https://telewizjarepublika.pl/6-tys-zl-t ... 20144.html

jak widać z zacytowanego fragmentu Bieńkowska zacytowała znajomą, która stwierdziła, iż zarabiając 6 tysi trzeba być złodziejem lub idiotą. i faktycznie trzeba byc idiotą żeby inaczej interpretować tą wypowiedź. przy okazji wyjaśnij jak można dostać ponad 100 tys od znajomego i tego nie zgłaszać w oświadczeniu majątkowym będąc posłem? rozumiem, że tu stosuje się zasadę Kalego?
cosiek

Napisano: 18 cze 2015, 20:28

Napiszcie proszę jakie wynagrodzenie w waszych ośrodkach mają specjaliści pracy socjalnej...jaka jest różnica w wynagrodzeniu pomiędzy starszym pracownikiem socjalnym a specjalistą pracy socjalnej???? bo u mnie wynosi 23 zł netto hojność pani dyrektor nie znała granic...a jak jest u was????
magdax9

Napisano: 18 cze 2015, 22:34

starszy specjalista pracy socjalnej - 30 lat w zawodzie - 3200zł brutto z dodatkami za prace w terenie i za wysługę lat, premii u nas nie ma o wykształceniu nie będę pisać specjalizacja, mgr, wstydzę się moich zarobków, to kpina, żeby być tak wynagradzanym, klienci maja więcej........
kalinka

Napisano: 19 cze 2015, 7:53

chciałabym mieć 2800 na rękę, po 25 latach z dodatkiem w teren i wysługą lat mam 2100 zł. Szkoda mówić.
ewciax

Napisano: 19 cze 2015, 8:02

33 lata pracy wynagrodzenie netto wraz z dodatkami 2100,00zł MOPS miasto powiatowe w woj.mazowieckie
genia

Strona 2 z 4    [ Posty: 31 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x