Nie jest to normalne, że nie są ujednolicone zarobki pracowników. Ale ja nie o tym. Nie zgadzam się z Tobą, że pracownicy GOPS mają mniej obowiązków. Z mojego doświadczenia wynika coś zupełnie innego. W MOPS-ach są pracownicy administracyjni, są działy a pracownik socjalny pracuje w terenie. Niestety w Gminnych to właśnie pracownik socjalny jest od wszystkiego, przyjęcie podania, teren, wywiad, POMOST, wydanie i wysłanie decyzji, sprawozdania i tak można by mnożyć.Marta82 pisze:Przykład z mojego "podwórka". W MOPSie pracownik socjalny z 25-letnim doświadczeniem zarabia z dodatkami 2800 netto (miasto powiatowe 35tys. mieszkańców). W tym samym mieście w GOPSie takie wynagrodzenie otrzymuje nowo przyjęty pracownik, ze stażem pracy nie dłuższym niż 2 lata! W tymże GOPSie pracownik socjalny z 25-letnim stażem pracy dostaje "na rękę" 4500zł, a wiec tyle co Kierownik MOPSu w którym pracuję! Najlepsze, że oni w GOPSie mają o wiele mniej obowiązków, mniej środowisk i papierkołogii. Czy to nie jest chore, że na takim samym stanowisku, na tym samym terenie są takie zróżnicowania.