Wielka przepaść między zarobkami w OPSach - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 3 z 4    [ Posty: 31 ]

Napisano: 19 cze 2015, 8:40

Masakra.... jedni 3500zł inni 2000zł i gdzie tu jest sprawiedliwość? wynagrodzenie pracownika socjalnego powinno być ustalone odgórnie! w sejmie zamiast czepiać się ustawy i redukować kolejne etaty powinni zając się rozwiązywaniem takich problemów jak ten. Czemu pracownik socjalny z woj. Łódzkiego zarabia drugie tyle co ten z Mazowieckiego? Wszyscy powinniśmy być traktowani jednakowo. Niech nam jeszcze zabiorą dodatek za prace w terenie to będziemy zarabiali najniższą krajową - kobiety na kasach w biedronce zarabiają więcej od nas (nikomu nie ubliżając)
Gość

Napisano: 19 cze 2015, 9:31

u nas w gops między pracownikami są takie różnice, że szok, ja w ŚR mam na reke 1600 zł (9 lat stażu) a pracownicy socjalni mają na reke 2600 zł. Jeden ośrodek a jakie różnice...
Gość

Napisano: 20 cze 2015, 14:32

Zamiast narzekać to się zszeszcie i przyłączcie do Polskiej Federacji Związkowej Pracowników Pomocy Społecznej. Popatrzcie na innych i na naszych klientów - kto w Polsce p... drze, to na dobrze, a kto uczciwie pracuje - to tylko oddaje kasę na ulgi. To nie jest śmieszne. Ale nie możecie siedzieć i narzekać. :shock:
Jow

Napisano: 20 cze 2015, 20:18

Jow pisze:Zamiast narzekać to się zszeszcie i przyłączcie do Polskiej Federacji Związkowej Pracowników Pomocy Społecznej. Popatrzcie na innych i na naszych klientów - kto w Polsce p... drze, to na dobrze, a kto uczciwie pracuje - to tylko oddaje kasę na ulgi. To nie jest śmieszne. Ale nie możecie siedzieć i narzekać. :shock:
U nas ostatnio, jak napisaliśmy do burmistrza o podwyżki, to nas nasza Kierowniczka zjechała z góry do dołu i powiedziała, że jak byśmy je dostali to nam wtedy zabiorą co innego (np dodatek za staż pracy, nagrody na Dzień Pracownika, itp.)
Anek

Napisano: 20 cze 2015, 20:45

Witam, mam pytanie ile wynoszą zarobki Koordynatora rodzinnego, albo psychologa w Mopsie?? Pozdrawiam
aloha

Napisano: 20 cze 2015, 21:06

koordynator u mas zarabia 3 tys zł, psycholog 3200
Emilka.

Napisano: 21 cze 2015, 15:31

A taka róznica wam sie podoba- pracownik 30 lat 2400 na reke - dyrektor 13000 na rękę MOPS miasto wojewódzkie

Taki komin????.....a tak naprawede to zapier.... pracownicy.
Wredna1

Napisano: 22 cze 2015, 8:41

Ja pracuję w OPSie wiejskim 4 lata. Mam prawie 100 rodzin pod swoją opieką, prowadzę KDR, jestem członkiem ZI i wykonuję część sprawozdań- zarabiam 1700 zł netto i w zeszłym roku nie dostaliśmy nagrody dla pracownika socjalnego. Moja koleżanka jest przewodnicząca ZI, ma rodzin nie wiele mniej ode mnie, prowadzi kasę i też ma sprawozdania i zarabia 1600,00zł a staż pracy to 3 lata.
Pomoc15

Napisano: 22 cze 2015, 10:54

ja do nie dawna pracowałam w gminnym ośrodku od 5 lat- moja pensja- 1350 zł na rękę- zwiększała się przez te 5 lat jedynie o stażowe.
Teraz przeniosłam się do ośrodka w innym mieście i na start mam 1740 zł na rękę. Dla mnie to niebo a ziemia, choć nie powiem że nie chciałabym więcej :)
Lulka

Napisano: 22 cze 2015, 11:56

W obrębie ośrodka też są przepaści płacowe np. pełny etat 3200 podstawy ale pół etatu .... 1150 zł. Ewidentna nieznajomość przepisów prawa pracy. I ma się chcieć pracować kiedy kierownictwo nie umie dzielić na 2?
prasoc

Strona 3 z 4    [ Posty: 31 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x