wierzycielka skłamała w oświadczeniu - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 1    [ Posty: 10 ]

Napisano: 27 lut 2014, 15:50

okazało się, że wierzycielka okłamała Sąd, że nie otrzymuje żadnych świadczeń alimentacyjnych od dłużnika obcokrajowca. sąd wydał informację o stanie sprawy, że wierzycielka nie otrzymuje żadnych świadczeń alimentacyjnych. przyznano fundusz alimentacyjny. Dłużnik przesłał dokument potwierdzające wpłaty. i co teraz?
~paula

Napisano: 27 lut 2014, 16:01

mam poinformować sąd, że dłużnik coś tam wpłacał do rąk wierzycielki?
~paula

Napisano: 27 lut 2014, 16:04

raczej wezwac wierzycielke do wyjasnien, jesli z tego co przedlozyl dluznik jasno wynika,ze byly to alimenty - to bedzie nienaleznie pobrany fundusz
kb
Awatar użytkownika
VIP
Od: 02 lut 2007, 15:50
Zajmuję się:

Napisano: 27 lut 2014, 16:08

to są wpłaty w języku obcym i nie ma napisane, że są to alimenty. poza tym wierzycielka otrzymała je do rąk przed otrzymaniem decyzji przyznającej FA. już nie wiem jak do tego podejść?
~paula

Napisano: 27 lut 2014, 16:09

jeżeli otrzymała przed otrzymaniem decyzji to nie sa nienalnie pobrane
~ddddd

Napisano: 27 lut 2014, 16:13

ale cz powinnam poinformować Sąd o tych wpłatach. Czy to wierzycielka powinna zrobić?
~paula

Napisano: 27 lut 2014, 16:13

oby tylko nie bylo,ze dluznik przekazal przed wydaniem decyzji na fa cale nalezne alimenty, bo jesli na dzien wydania decyzji dluznik byl na biezaco ze splata alimenrtow - to nie bylo bezskutecznej egzekucji
kb
Awatar użytkownika
VIP
Zajmuję się:

Napisano: 27 lut 2014, 16:14

No ja bym może sad poinoformowała ze coś tam jednak było dawane bo na tej podstawie co z postanowieniem sądu, na podstawie którego przyznany był FA??
~gosia

Napisano: 27 lut 2014, 16:23

nie, dłużnik na pewno przed wydaniem decyzji nie przekazał całych należnych alimentów. ta kobieta ma wyrok z 2012r. od dawna jej nie płaci. tylko przez 3 m-ce wpłacał. ops wypłacał fundusz na podstawie informacji z Sądu że wierzycielka nie otrzymuje żadnych alimentów. i właśnie ona okłamała sąd
~paula

Napisano: 27 lut 2014, 16:56

sad nie jest organem egzekucyjnym, on tylko posredniczy w przekazaniu tytulu do egzekucji za granica, jesli wierzycielka zlozyla go w sadzie czyli zrobila wszystko,zeby mogl byc egzekwowany za granica i nie dostala wszystkich naleznych alimentow, to sie nie przejmuj, fa jej przysluguje, tylko uczul ja na to,ze teraz to ma cie o wszystkich wplatach dluznika na poczet alimentow informowac niezwolocznie bo wiaze sie to z nienaleznymi swiadczeniami z funduszu
kb
Awatar użytkownika
VIP
Zajmuję się:

Strona 1 z 1    [ Posty: 10 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x