Witam. Może ktoś miał podobną sytuację i jest mi wstanie pomóc: mam zatrudnionego opiekuna w Klubie Seniora. W tej chwili realizujemy projekt EFS. W ramach projektu wynagrodzenie opiekuna, który jest u nas zatrudniony w Klubie Seniora stanowi wkład własny do projektu. W jaki sposób /jakim dokumentem/ rozliczyć ten wkład własny w projekcie? Na jakich kontach zaksięgować?
Przeniosłabym kwotę wkładu własnego do rozdziału projektu i paragraf z ostatnią cyfrą 9. Dokumenty do rozliczenia takie same tylko z odpowiednim opisem. Ważna sprawa , ustalić z instytucją zarządzającą czy wkład powinien być płacony z konta projektu.
Tak robiłam do tej pory, jak miałam wkład własny, ale tu jest trochę inna sytuacja, ponieważ osoba która jest zatrudniona w Klubie Seniora z naszych srodkow i ma byc wkładem własnym do projektu jest "trwałością" w ramach programu "Senior+". Jeżeli bym ją wrzuciła do rozdziału projektu z czwartą cyfrą "9" to nie będę jej miała jak wykazać jako trwałość programu "Senior+" przy jakiejkolwiek kontroli.
Ja również będę realizować projekt RPO w którym wkład własny stanowi pracównik socjalny oddelegowany do projektu. Zamierzam wziąć rozdział 85395 końcówka 7 środki unijne 9 bp a dla wkładu własnego tez r. 85395 z końcówka również 9. Czy to jest prawidłowe?
No właśnie kiedyś realizowalismy projekt Pokl pt. Ja tez chce pracować który miał na celu aktywizację niepracujacych i był rozdział 85395 teraz mamy projekt pt. Pomocna dłoń - usługi opiekuńcze i jaki rozdział wziąć?