Tak, można. Koszty pośrednie wręcz nie powinny być bezpośrednio związane z projektem. U nas koszty pośrednie idą na dodatki dla kadry zarządzającej i wyposażenie ośrodka.
Tak, można. Koszty pośrednie wręcz nie powinny być bezpośrednio związane z projektem. U nas koszty pośrednie idą na dodatki dla kadry zarządzającej i wyposażenie ośrodka.
w sumie ma to sens nie pomyślałam o tym w ten sposób, że nie powinny być bezpośrednio związane z projektem dziękuję
Miałam w kosztach bezpośrednich wyposażenie klubu seniora- zabudowa kuchenna. Z kosztów pośrednich kupiliśmy zlew bo nie było w zabudowie i zakwestionowali to nam ze taki zlew nie może być płacony z kosztów pośrednich ponieważ jest bezpośrednio związany z projektem. Najbezpieczniej jest z kosztów pośrednich płacić dodatki dla kadry zarządzającej i wyposażenie które ma służyć kadrze zarządzającej np komputer, niszczarka , fotele , klimatyzacja.
U nas właśnie na to są przeznaczane środki z kosztów pośrednich, ale miałam wątpliwości co do tego, czy mogę wypłacić dodatki, jeżeli nie mam wydatków z kosztów bezpośrednich. Dziękuję
Ja miałam zapis w umowie, że koszty pośrednie wynoszą jakiś % kosztów bezpośrednich, więc jak nie było kosztów bezpośrednich to nie płaciłam pośrednich bo nie było z czego.
Ja miałam zapis w umowie, że koszty pośrednie wynoszą jakiś % kosztów bezpośrednich, więc jak nie było kosztów bezpośrednich to nie płaciłam pośrednich bo nie było z czego.
u mnie też jest taki zapis, ale to chyba bardziej chodzi o to, żeby była jakaś kwota bazowa, od której można obliczyć ten %.... tak zrozumiałam z tego, co pisał/a wyżej Mmm2018!