wliczanie dzierżawionego gosp. rolnego
wliczanie dzierżawionego gosp. rolnego
Witam serdecznie! Czy macie może interpretację naszego ministerstwa dotyczącą wliczania/bądź nie dochodów z dzierżawionego na 10 lat gosp. rolnego. gdzie umowa dzierżawy jest podpisywana przez starostę? Mamy tak wiele sprzecznych informacji (wystąpienia pokontrolne dla innego ośrodka, uzasadnienia SKO, wyroki sądu) że nie wiemy jak interpretować art. 8 ust. 9 naszej ustawy
. Bardzo proszę o przesłanie takiej interpretacji na [email protected]

Re: wliczanie dzierżawionego gosp. rolnego
Jeżeli na klienta figuruje gosp. rolne - to wliczamy ilość ha x 250 zł
właśnie, że nie jesteśmy tego pewne, bo mamy różne i sprzeczne interpretacje. Potrzebujemy interpretacji ministerstwa, bo przy ewentualnej kontroli będziemy mogły się na nią powołać.
Ostatnio miałem taką sprawę... uzgodniłem z pracownikiem socjalnym, że wliczamy pełny dochód z gospodarstwa w pełnym tego słowa znaczeniu...
problem w tym, że ustawa o świadczeniach zawiera takie wyłączenie... z tąd zamieszanie... o pomocy społecznej już nie ma takiego wyłączenia... dlatego te pojęcia są mylone. czytałem sporo orzeczeń sądów - należy wliczać... w pomocy społecznej... my wliczamy, ale w tym bałaganie kto wie jak trzeba heh....
problem w tym, że ustawa o świadczeniach zawiera takie wyłączenie... z tąd zamieszanie... o pomocy społecznej już nie ma takiego wyłączenia... dlatego te pojęcia są mylone. czytałem sporo orzeczeń sądów - należy wliczać... w pomocy społecznej... my wliczamy, ale w tym bałaganie kto wie jak trzeba heh....
Wliczamy własne, dzierżawione, z tym, że jak się osoba nie przyzna, że dzierżawi a w podatkach tego nie wykażą no to jego szczęście 

Oprócz wliczanie dzierżawionego gosp. rolnego - Pomoc społeczna (forum ogólne) przeczytaj również:
zasiłki celowe z programu rządowego
dożywianie
zawiadomienie o wszczęciu postępowania
szkolenia wyjazdowe klientów ops
odliczć alimenty czy nie
Ponowne rozpatrzenie z kolegium
Zlot dla Asystentów Rodziny i Kadry Kierowniczej
NOWŚĆ Książka dla terapetów zajęciowych
ubezpieczenie zdrowotne
zasiłek okresowy z POKL
ubezpieczenie kto ?
Działalność gosp. - podatek liniowy??