wniosek elektroniczny

Wybrane tematy:
Komunikat w sprawie nowych wniosków 500+/ŚW/ŚR w CAS Wzory Decyzji 500+ jak rozpisujecie podatek z US? Jak usprawnić koordynację? Zwalić robotę na gminy... alimenty, od kiedy wyplata - dylematy odnośnie art 19 ust. 4 inspektor ds. świadczeń wychowawczych
ODPOWIEDZ
Pola1
Referent
Zajmuję się: ŚW/DS
Kontakt:

wniosek elektroniczny

Post autor: Pola1 »

Wnioskodawczyni pobierała 500+ w innej gminie, przeniosła dokumenty teraz do mojej gminy. Tamten ośrodek przesłał mi jej wniosek elektroniczny ale wydrukowany. Czy taki wniosek traktuje się normalnie czy nie?
zdzislaw_dyrma
Starszy referent
Zajmuję się: ŚW/ŚR/300
Kontakt:

Re: wniosek elektroniczny

Post autor: zdzislaw_dyrma »

Tak normalnie traktujesz jak był złożony przez bank.
Pani M.
Referent
Zajmuję się: ŚW/FA/ŚR/DM/DE/KDR
Kontakt:

Post autor: Pani M. »

zadzwon do tamtego ośrodka żeby również wysłali Ci elektronicznie
"Jeżeli płacicie ludziom za to, że nie pracują, a każecie im płacić podatki, gdy pracują, nie dziwcie się, że macie bezrobocie."

Milton Friedman
Pola1
Referent
Zajmuję się: ŚW/DS
Kontakt:

Post autor: Pola1 »

Pani M. pisze: 16 mar 2021, 13:07 zadzwon do tamtego ośrodka żeby również wysłali Ci elektronicznie

a jak nie wyślą to nie mogę tego wniosku wprowadzić do programu jako wniosek złożony elektronicznie?
Awatar użytkownika
kb
VIP
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: kb »

dajecie radę przekazać elektronicznie wniosek, który został już rozpatrzony ? To czemu ja nie mogę ? :) tzn niby mogę, wysyłam i niby nawet się wysyła, tylko, że do tamtego ośrodka dochodzi tylko moje pismo a po wniosku ani śladu, i vice versa jak do mnie ktoś chce tak przekazać wniosek.... na dodatek dostawca oprogramowania mówi, że nie da się przekazać elektronicznie wniosku już rozpatrzonego...
ebk
Stażysta
Zajmuję się: Pracownik socjalny
Kontakt:

Post autor: ebk »

Nie da się przekazać wniosku elektronicznie jeśli my go rozpatrzyliśmy. Ja już nawet dzwoniłam na HelpDysk i pytałam o to. Jedynie co, to można zeskanować wniosek i przekazać elektronicznie w formie korespondencji. Ale ten ośrodek który go otrzyma i tak musi go wydrukować i wprowadzić ręcznie do systemu. My jedynie jak przekazujemy wniosek do innej gminy musimy w systemie zmienić status.
Ewa.W
Praktykant
Zajmuję się: ŚW/KDR/DS/DM
Kontakt:

Post autor: Ewa.W »

kb pisze:dajecie radę przekazać elektronicznie wniosek, który został już rozpatrzony ? To czemu ja nie mogę ? :) tzn niby mogę, wysyłam i niby nawet się wysyła, tylko, że do tamtego ośrodka dochodzi tylko moje pismo a po wniosku ani śladu, i vice versa jak do mnie ktoś chce tak przekazać wniosek.... na dodatek dostawca oprogramowania mówi, że nie da się przekazać elektronicznie wniosku już rozpatrzonego...
...Też tak myślałam, że wniosek do mnie nie dotarł, samo pismo z organu przekazującego (bo go nie widziałam w poczcie), ale miła Pani zasugerowała mi,żeby odszukać do po nazwisku przed nazwiskiem wpisując %
i rzeczywiście okazało się ,że wniosek przez nich przekazany jest w skrzynce, więc wczytałam go jak inne elektroniczne.
Pracuję na Sygnity od niedawna i ostatnio dowiedziałam się,że wnioski wczytane przekazuje się z poziomu poczty czyli wchodzimy w dokumenty wczytane odszukujemy wniosek (również po nazwisku (gdyby był problem również przed nazwiskiem wstawiamy %) i robimy przekieruj, dodajemy ewentualnie inne dokumentu i pisma... wcześniej w decyzjach zmieniamy status decyzji na przekazana do innego organu)
Pozdrawiam. :)
Magdalenaa24
Stażysta
Zajmuję się: ŚW ŚR FA
Kontakt:

Post autor: Magdalenaa24 »

A ja w Sygnity przekazuje rozpatrzone wnioski np. do LUWu, tak:
w decyzjach zmieniam status na przekazaną do innego organu,
później z poczty z dokumentów wczytanych przesyłam do LUWu.
Jeśli nadal chce płacić bo jeszcze czekam na pismo o koordynacji i nie mam prawa nic uchylic to w decyzjach cofam przekazanie i wypłaty lecą sobie dalej.

Pewnie nie jest to poprawna forma ale dzięki temu nie muszę skanować elektronicznych wniosków

a co do zaginionych wniosków to % rzeczywiście się sprawdza :)
Awatar użytkownika
kb
VIP
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: kb »

do Urzędu Wojewódzkiego to ja tez moge przekazać i rozpatrzone wnioski, ale do innej gminy - nie..nie mam Sygnity, mój dostawca twierdzi, że rozpatrzonych wniosków , które musimy przekazać w związku ze zmiana miejsca zamieszkania, nie da się przekazać elektronicznie, tylko decyzję (informację) można przesłać - więc wysyłam wszystko pocztą... jesli w Sygnity można to bede naciskać,żeby i u nam było można
ODPOWIEDZ