wniosek elektroniczny
-
- Referent
- Zajmuję się: ŚW/DS
- Kontakt:
wniosek elektroniczny
Wnioskodawczyni pobierała 500+ w innej gminie, przeniosła dokumenty teraz do mojej gminy. Tamten ośrodek przesłał mi jej wniosek elektroniczny ale wydrukowany. Czy taki wniosek traktuje się normalnie czy nie?
-
- Starszy referent
- Zajmuję się: ŚW/ŚR/300
- Kontakt:
Re: wniosek elektroniczny
Tak normalnie traktujesz jak był złożony przez bank.
-
- Referent
- Zajmuję się: ŚW/FA/ŚR/DM/DE/KDR
- Kontakt:
zadzwon do tamtego ośrodka żeby również wysłali Ci elektronicznie
"Jeżeli płacicie ludziom za to, że nie pracują, a każecie im płacić podatki, gdy pracują, nie dziwcie się, że macie bezrobocie."
Milton Friedman
Milton Friedman
-
- Referent
- Zajmuję się: ŚW/DS
- Kontakt:
a jak nie wyślą to nie mogę tego wniosku wprowadzić do programu jako wniosek złożony elektronicznie?
- kb
- VIP
- Zajmuję się:
- Kontakt:
dajecie radę przekazać elektronicznie wniosek, który został już rozpatrzony ? To czemu ja nie mogę ?
tzn niby mogę, wysyłam i niby nawet się wysyła, tylko, że do tamtego ośrodka dochodzi tylko moje pismo a po wniosku ani śladu, i vice versa jak do mnie ktoś chce tak przekazać wniosek.... na dodatek dostawca oprogramowania mówi, że nie da się przekazać elektronicznie wniosku już rozpatrzonego...

-
- Stażysta
- Zajmuję się: Pracownik socjalny
- Kontakt:
Nie da się przekazać wniosku elektronicznie jeśli my go rozpatrzyliśmy. Ja już nawet dzwoniłam na HelpDysk i pytałam o to. Jedynie co, to można zeskanować wniosek i przekazać elektronicznie w formie korespondencji. Ale ten ośrodek który go otrzyma i tak musi go wydrukować i wprowadzić ręcznie do systemu. My jedynie jak przekazujemy wniosek do innej gminy musimy w systemie zmienić status.
-
- Praktykant
- Zajmuję się: ŚW/KDR/DS/DM
- Kontakt:
...Też tak myślałam, że wniosek do mnie nie dotarł, samo pismo z organu przekazującego (bo go nie widziałam w poczcie), ale miła Pani zasugerowała mi,żeby odszukać do po nazwisku przed nazwiskiem wpisując %kb pisze:dajecie radę przekazać elektronicznie wniosek, który został już rozpatrzony ? To czemu ja nie mogę ?tzn niby mogę, wysyłam i niby nawet się wysyła, tylko, że do tamtego ośrodka dochodzi tylko moje pismo a po wniosku ani śladu, i vice versa jak do mnie ktoś chce tak przekazać wniosek.... na dodatek dostawca oprogramowania mówi, że nie da się przekazać elektronicznie wniosku już rozpatrzonego...
i rzeczywiście okazało się ,że wniosek przez nich przekazany jest w skrzynce, więc wczytałam go jak inne elektroniczne.
Pracuję na Sygnity od niedawna i ostatnio dowiedziałam się,że wnioski wczytane przekazuje się z poziomu poczty czyli wchodzimy w dokumenty wczytane odszukujemy wniosek (również po nazwisku (gdyby był problem również przed nazwiskiem wstawiamy %) i robimy przekieruj, dodajemy ewentualnie inne dokumentu i pisma... wcześniej w decyzjach zmieniamy status decyzji na przekazana do innego organu)
Pozdrawiam.

-
- Stażysta
- Zajmuję się: ŚW ŚR FA
- Kontakt:
A ja w Sygnity przekazuje rozpatrzone wnioski np. do LUWu, tak:
w decyzjach zmieniam status na przekazaną do innego organu,
później z poczty z dokumentów wczytanych przesyłam do LUWu.
Jeśli nadal chce płacić bo jeszcze czekam na pismo o koordynacji i nie mam prawa nic uchylic to w decyzjach cofam przekazanie i wypłaty lecą sobie dalej.
Pewnie nie jest to poprawna forma ale dzięki temu nie muszę skanować elektronicznych wniosków
a co do zaginionych wniosków to % rzeczywiście się sprawdza
w decyzjach zmieniam status na przekazaną do innego organu,
później z poczty z dokumentów wczytanych przesyłam do LUWu.
Jeśli nadal chce płacić bo jeszcze czekam na pismo o koordynacji i nie mam prawa nic uchylic to w decyzjach cofam przekazanie i wypłaty lecą sobie dalej.
Pewnie nie jest to poprawna forma ale dzięki temu nie muszę skanować elektronicznych wniosków
a co do zaginionych wniosków to % rzeczywiście się sprawdza

- kb
- VIP
- Zajmuję się:
- Kontakt:
do Urzędu Wojewódzkiego to ja tez moge przekazać i rozpatrzone wnioski, ale do innej gminy - nie..nie mam Sygnity, mój dostawca twierdzi, że rozpatrzonych wniosków , które musimy przekazać w związku ze zmiana miejsca zamieszkania, nie da się przekazać elektronicznie, tylko decyzję (informację) można przesłać - więc wysyłam wszystko pocztą... jesli w Sygnity można to bede naciskać,żeby i u nam było można
Oprócz wniosek elektroniczny - Świadczenie Wychowawcze (500+) przeczytaj również:
Czy wysłać wniosek do UW?
podstwa prawna do uchylenia unformacji na wniosek strony
Roszczeniowy tata
Co teraz?
Sygnity- harmonogram wypłat
zmiana dyrektora DPS
czy musi być podany pesel?
Wyłączenie organu, nowy stary okres
Jak będziecie przyjmować wnioski?
nowy okres zasiłkowy a stary
odmowa na dziecko pełnoletnie
COVID-19 wszczęcie cudzoziemcy 500+