Wniosek elektroniczny - błędy biznesowe - Karta Dużej Rodziny

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]

Napisano: 20 lut 2019, 10:16

Wpłynął wniosek elektroniczny. Pan poprosił o przyznanie dla siebie KDR w wersji elektronicznej. Błędy pojawiają się przy 3 dzieci, na których wnioskuje o dodatkowe Karty elektroniczne. Pokazuje się komunikat "nie zostanie przyznana wybrana forma karty, ponieważ pierwsza forma została przyznana w innej gminie". Czy w takiej sytuacji wyjaśniać to z Panem telefonicznie? Czy powinnam taki wniosek przekazać? Chyba nie można częściowo przekazać wniosku? Przy dzieciach powinnam zaznaczyć - nie rozpatrzono? :roll: Pomocy!
kdr.04
Stażysta
Od: 27 lip 2018, 7:31
Zajmuję się: kdr

Napisano: 20 lut 2019, 10:32

oczywiście wyjaśnić należy sprawę tel. z petentem wstępnie, prawdopodobnie zmienił gmine zamieszkania, nie poinformował poprzedniej gminy o tym fakcie i nie zamówił nowych kdr u ciebie, zrobił to cwaniak elektronicznie, czy tylko dla siebie to zrobił? czy dla całej rodziny, bo na 90% cos z tym wnioskiem elektronicznym jest nie tak ;) . Jest to tak czy siak problematyczne, powinien na wydruku wniosku elektronicznego dokonać stosownych zmian do sytuacji która ma miejsce, powinien najprawdopodobniej wnieść nie o dodatkową formę, a o nowe KDR w dwóch wersjach w związku ze zmianą miejsca zamieszkania, a ty ze swej strony oczywiście musisz poinformować tamtą gmine o ew. unieważnieniu starych KDR tego Pana w zwiazku z zarejestrowaniem nowego wniosku w twej gminie :geek:
"To err is human, to forgive is divine"
ubu
Awatar użytkownika
Podinspektor
Od: 27 lip 2017, 11:31
Zajmuję się: KDR

Napisano: 20 lut 2019, 10:58

Też tak właśnie myślę. Zaraz będę dzwonić. Dzięki za pomoc ;)
kdr.04
Stażysta

Napisano: 20 lut 2019, 12:56

Problem z wnioskiem jest jeszcze większy niż myślałam. Otóż, dzieci mieszkają faktycznie w innej gminie. Pan mieszka tu i chce wnioskować o Kartę dla siebie tylko w formie elektronicznej. Powiedziałam mu, że powinien złożyć wniosek o elektroniczne Karty do gminy właściwej ze względu na miejsce zamieszkania dzieci. Twierdzi że jeśli chodzi o elektroniczne Karty to chyba nie powinno mieć znaczenia do której gminy zgłasza - ale przecież ja nie jestem w stanie mu przyznać tych elektronicznych Kart dla dzieci.
Jaka jest ścieżka postępowania? Powinnam zaznaczyć przy dzieciach "nie rozpatrzono" ?
kdr.04
Stażysta

Napisano: 20 lut 2019, 13:18

wiesz co to masz troche problem, trudna sprawa i za mało informacji, podaj nr tel. pod jakim się u was załatwia KDR to postaram się pomóc ;)
"To err is human, to forgive is divine"
ubu
Awatar użytkownika
Podinspektor
Od: 27 lip 2017, 11:31
Zajmuję się: KDR

Napisano: 01 mar 2019, 11:38

Zastanawiam się czy dobrze zaznaczyłam w systemie ten przypadek - Nowa Rodzina - Skoro tylko Panu przyznawałam kartę bo dzieci już miały wydane w innej gminie - Pan na nie wnioskował ale nie mogłam przyznać dodatkowych elektronicznych Kart.
Chyba raczej powinno być Uzupełnienie rodziny. I chyba powinnam przypisać go do tamtej Rodziny? Dziś robię sprawozdanie i zastanawiam się jak powinnam postąpić przy wprowadzaniu wniosku....
Ktoś pomoże? :|
kdr.04
Stażysta

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x