tak zrobiłem, przyznałem nową i myślałem, że starą samo anuluje, ale jednak nie. Czy mam unieważnić czy anulować?
Edit: Mam unieważnić w systemie, a fizycznie poprosić o tą kartę i odciąć róg dowolny o polu 1cm i oddać kartę?
Edit2: Dobra mam,
https://www.gov.pl/web/rodzina/informacje-biezace
Jeśli zachodzi konieczność przyznania nowej Karty (np. w przypadku zmiany nazwiska członka rodziny, zmiany miejsca zamieszkania lub przedłużenia ważności Karty gdy dziecko powyżej 18. roku życia kontynuuje naukę w szkole lub szkole wyższej) lub wydania jej duplikatu, dotychczas posiadana Karta podlega zwrotowi i unieważnieniu przez wójta właściwego ze względu na miejsce zamieszkania. Unieważnienie Karty tradycyjnej następuje w drodze wprowadzenia do systemu teleinformatycznego informacji o unieważnieniu Karty oraz odcięcia jednego z rogów Karty o powierzchni co najmniej 1 cm2. W przypadku Karty elektronicznej unieważnienie następuję poprzez w drodze wprowadzenia do systemu teleinformatycznego SI KDR informacji o unieważnieniu Karty oraz zablokowanie udostępnionej Karty elektronicznej w aplikacji mKDR.