Witam! mam w weryfikowanych wniosek elektroniczny z błędami, co dalej nim zrobić? jak go wydrukować i poprawić błędy, bo zajmuję się tym od niedawna a nie robiłam jeszcze elektronicznych
Ja wchodzę w skrzynkę odbiorczą, zaznaczam wniosek i klikam "szczegóły", do góry jest zakładka formularz wniosku, którą zaznaczam i na dole jest "pobierz wizualizację" - zaznaczam to i drukuję wniosek. Jest jeszcze zakładka załączniki, do której też zaglądam i pobieram wizualizację jeśli jakieś załączniki są i drukuję.
Żeby poprawić wniosek wchodzę na weryfikowane, zaznaczam ten wniosek i robię "obsłuż", a następnie "edytuj wniosek" - wtedy możesz poprawiać.
ok. dziękuję, jeszcze jedno ten wniosek pierwotny z błędami drukuję i jeszcze muszą mi go poprawić na wydruku z parafkami, tak? a jak wniosek jest już zatwierdzony, karty zamówione i chce go po prostu wydrukować, to czy jeszcze można, czy to tylko przed obsługą i zatwierdzeniem i czy wydrukuje mi się z poprawkami czy ten pierwotny, w którym były błędy? czy wzywać do poprawy wniosku przed zatwierdzeniem czy przy odbiorze kart niech poprawią błędy?
Drukuję wniosek pierwotny z błędami i na nim nanoszą mi poprawki i parafują. Ze skrzynki odbiorczej wydrukujesz w każdej chwili i będzie to wniosek pierwotny. Natomiast jeśli chodzi o poprawę - kiedy? - to zależy jakie to błędy... Czasami poprawiają mi przy odbiorze kart, a czasami każę przyjść przed zamówieniem.