WNIOSEK NA UCZENIA PEŁNOLETNIEGO - Stypendia

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]

Napisano: 29 wrz 2016, 18:37

Witam, mam pytanie czy może wniosek złożyć matka/ojciec na ucznia pełnoletniego?? Czy on musi złożyć sam na siebie?
Proszę o odpowiedź.
karolina27
Praktykant
Od: 29 wrz 2016, 18:24
Zajmuję się:

Napisano: 29 wrz 2016, 19:56

pełnoletni składa sam za siebie, mi mówiono, że jak rodzic składa to musi dostarczyć pełnomocnictwo dziecka. wystąp o uzupełnienie wniosku chyba termin 7 dniowy - o ile już wniosek przyjęty. Stroną jest uczeń, rodzic tylko reprezentuje nieletniego ucznia, więc jak uczeń jest pełnoletni to musi składać sam na siebie.
kompletna zieleń

Napisano: 16 lut 2017, 12:53

Witam
a czy jak pełnoletni uczeń zostanie ojcem, to czy nadal może mieć na siebie stypendium :roll:
nowa3

Napisano: 16 lut 2017, 14:16

fakt zostania ojcem nie ma tu znaczenia
czy przez to zmienił się skład jego rodziny i dochód został przekroczony?
to przede wszystkim należy ustalić
xyz@

Napisano: 16 lut 2017, 14:50

czyli teraz powinien złożyć mi nowy wniosek i nowy skład rodziny z matką dziecka plus dziecko?
bo w sumie to wiem to z poczty pantoflowej i wogóle uczeń nie zamieszkuje z matką dziecka i dzieckiem tylko ze swoimi rodzicami i rodzeństwem. czy zostawić jak jest?
nowa3

Napisano: 16 lut 2017, 15:34

nowa3 pisze:czyli teraz powinien złożyć mi nowy wniosek i nowy skład rodziny z matką dziecka plus dziecko?
bo w sumie to wiem to z poczty pantoflowej i wogóle uczeń nie zamieszkuje z matką dziecka i dzieckiem tylko ze swoimi rodzicami i rodzeństwem. czy zostawić jak jest?
Postępowanie administracyjne to jednak prowadzisz na podstawie dowodów a nie domysłów lub plotek.

Dorosły sam na siebie składa wniosek. Ewentualnie dyrektor szkoły. Może za niego zawnioskować ktoś inny jeżeli pełnoletni uczeń udzieli odpowiedniego upoważnienia.

Nie rozumiem fragmentu o składaniu nowego wniosku. On miał złożony wniosek do 15 września i wydaną decyzję?
Czy to jest kompletnie nowy klient który wnioskuje po terminie?
Gość

Napisano: 16 lut 2017, 15:36

żaden nowy wniosek
wnioskodawca ma Ciebie informować o istotnych zmianach mających wpływ na przyznanie stypendium
istotną zmianą byłoby przekroczenie dochodu na osobę
jeśli nadal mieszka z rodzicami, mają te same dochody,to nic się nie zmieniło i nie musi nawet Ciebie informować
xyz@

Napisano: 16 lut 2017, 16:28

okej , dziękuję Wam bardzo
pozdrawiam ;)
nowa3

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x