pomoc! zawiadomienie - Stypendia

Strona 1 z 1    [ Posty: 10 ]

Napisano: 28 wrz 2016, 10:23

Witam. Mam pytanko. Pani X złożyła mi wniosek 02.09. Wiem już że nie wydam decyzji w 30 dni. Moje pytanie brzmi kiedy wysyłam zawiadomienie o przedłużeniu terminu wydania decyzji i do kiedy mam napisać że zostanie wydana. Jestem nowa osobą
milenka

Napisano: 28 wrz 2016, 11:55

ja wysyłam takie zawiadomienia parę dni przed upływem miesiąca od złożenia wniosku, a termin wydania ustalam przypuszczalnie- mniej więcej orientuję się kiedy może przyjść wiadomość z kuratorium oświaty o wysokości przyznanych środków- choćby bazując na zeszłym roku,
bo gdy znamy wysokość przyznanych środków, możemy ustalić wysokość stypendiów i wydawać decyzje
kalinka
Praktykant
Od: 30 mar 2016, 9:04
Zajmuję się:

Napisano: 28 wrz 2016, 14:56

Wydaje mi się, że nie do końca tak jest. Nie wystarczy znać kwotę. Powinna być już podpisana umowa i zwiększenie budżetu gminy o dotację.
Chyba, że masz na tyle środków własnych w budżecie, że możesz zaciągać zobowiązania finansowe.
M@rzena

Napisano: 28 wrz 2016, 15:18

termin można wydłużyć o 30 dni
decyzję wydajemy po wprowadzeniu przez skarbnika pieniędzy do budżetu
a skarbnik oczywiście czeka aż przyjdzie decyzja wojewody o zwiększeniu środków
(my nie podpisujemy żadnej umowy na wypłatę stypendiów)
xyz@

Napisano: 03 paź 2016, 12:31

Czy mogę prosić o wzór takiego zawiadomienia o przedłużeniu terminu i z góry dziękuję.
Iwoć

Napisano: 04 paź 2016, 9:38

to pytanie wg art. 35 kpa sprawy szczególnie skomplikowane możemy przedłużyć nie później niż w ciągu dwóch miesięcy od dnia wszczęcia postępowania (wszczęciem jest wpływ wniosku) czyli jak wniosek wpłynął 1 września, to 30 września wydajemy postanowienie i przedłużamy o kolejne 30 dni, tj. do końca października, co daje nam 2 miesiące od wszczęcia postępowania. Mam rację ???
qwertyfor

Napisano: 04 paź 2016, 10:06

a nie czasem jak złożony 1 września to przedłużamy 1 października, a że jest to sobota, to następny dzień roboczy, czyli 3 październik i od tego miesiąc to 3 listopad maksymalny termin ?
aqfa

Napisano: 04 paź 2016, 10:30

ale wg art. 35 § 4 przepisy szczególne mogą określić inne terminy niż określone w poprzednich paragrafach, ja w tamtym roku dawałam termin do 30 listopada i tak byłam pewna że dojdzie kasa i zdąże zrobić decyzje.
annakoj

Napisano: 05 paź 2016, 12:25

Ja też mam do 30 listopada 2016r.
Na podstawie art. 36 organ wskazuje nowy termin
Skąd pomysł, że można przedłużyć tylko o 30 dni?
M@rzena

Napisano: 05 paź 2016, 12:37

M@rzena pisze:Ja też mam do 30 listopada 2016r.
Na podstawie art. 36 organ wskazuje nowy termin
Skąd pomysł, że można przedłużyć tylko o 30 dni?

ja też daje termin do 30 listopada zgodnie z art.35 parag.3 k.p.a.
Gość

Strona 1 z 1    [ Posty: 10 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x
Ta strona używa ciasteczek (cookies) tylko zgodnie z zasadami opisanymi w polityce cookies Rozumiem