Wniosek o nieprzedłużanie świadczeń w oparciu o ustawę o COVID - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]

Napisano: 29 lip 2020, 8:48

Pani złożyła wniosek, że nie będzie składała kolejnego wniosku o wydanie orzeczeń dzieciom (trojaczki) bo dzieci są już zdrowe. Chcę zrobić notatkę i wpiąć do teczki, że nie przedłużam ze względu na ww. wniosek. Nie wiem czy to wystarczy. Macie jakieś pomysły??
Karollla
Stażysta
Od: 09 lip 2018, 14:14
Zajmuję się: ŚR, FA, ŚW, Czyste Powietrze, Ochrona Danych Osobowych

Napisano: 29 lip 2020, 9:14

Nie rozumiem złożyła wniosek a ty chcesz z tego spisywać notatkę ? Albo masz to na piśmie od niej albo nie. Dla mnie samo stwierdzenie że ktoś nie będzie ubiegał się o nowe orzeczenie nie wystarcza. Osoba powinna się z deklarować czy chce pobierać dalej świadczenia czy nie.
Szarak
Awatar użytkownika
VIP
Od: 22 mar 2017, 12:14
Zajmuję się: Multitasking

Napisano: 29 lip 2020, 10:02

Karollla pisze:Pani złożyła wniosek, że nie będzie składała kolejnego wniosku o wydanie orzeczeń dzieciom (trojaczki) bo dzieci są już zdrowe. Chcę zrobić notatkę i wpiąć do teczki, że nie przedłużam ze względu na ww. wniosek. Nie wiem czy to wystarczy. Macie jakieś pomysły??
No właśnie tego mi nie napisała, a wynika to z przeprowadzonej rozmowy, że w razie czego Pani boi się że będzie musiała zwrócić świadczenie. I teraz są moim zdaniem dwie drogi: robię notatkę z przeprowadzonej rozmowy lub informuję Panią że świadczenia przysługują mimo iż nie występowała o nowe orzeczenie. Bo wiadomo kasa przyda się każdemu.
Karollla
Stażysta
Od: 09 lip 2018, 14:14
Zajmuję się: ŚR, FA, ŚW, Czyste Powietrze, Ochrona Danych Osobowych

Napisano: 29 lip 2020, 10:32

Zgodnie z wytycznymi możesz zrobić notatkę. Ja jednak poprosiłbym Panią(jeżeli to jest możliwe) o napisanie tego na oświadczeniu, zwykłej kartce lub np. w e-mailu.
Szarak
Awatar użytkownika
VIP
Od: 22 mar 2017, 12:14
Zajmuję się: Multitasking

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x