Wniosek o rozłożenie na raty i brak wywiadu z dłużnikiem - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]

Napisano: 26 sty 2021, 15:33

Witam,
proszę o pomoc bo mam problem. Dłużnik alimentacyjny zwrócił się do mnie (oww) z wnioskiem o rozłożenie zaległości na raty na podst. art. 30 ust. 2. Dłużnik nie mieszka na terenie mojej gminy więc zwróciłam się do owd o przeprowadzenie wywiadu środowiskowego. Wywiad nie został przeprowadzony ponieważ dłużnik nie został zastany w domu i nie stawił się też na wezwanie pracownika socjalnego.
Co teraz mam zrobić z tym jego wnioskiem o rozłożenie na raty? Wydać odmowę? Podstaw do zawieszenia postępowania ani do umorzenia postępowania nie mam.
Może ktoś ma jakąś propozycję jak to dalej pociągnąć?
Teegan
Praktykant
Od: 23 cze 2014, 13:01
Zajmuję się:

Napisano: 03 lut 2021, 15:52

on ten wniosek to u siebie powinien złożyć a oni ci go przekazać
jak nie da rady się z nim skontaktować i nie znasz jego sytuacji, żadnych danych ,to odmowe dasz z uzasadnieniem dobrym
Kleopatra80
Referent
Od: 05 mar 2020, 9:14
Zajmuję się: FA

Napisano: 04 lut 2021, 9:42

ja jak występuje do innego ops-u z prośbą o pomoc prawną w celu sprawdzenia sytuacji dłuznika to w piśmie wskazuję aby w wezwaniu wskazać art. 64 § 2 KPA (jeżeli nie zgłosi się to podanie pozostanie bez rozpatrzenia).
Musisz skontaktować się z tamtym ops-em jeżeli wysłali takie wezwanie z wskazaniem i dłużnik nie pojawił się to moim zdaniem poproś to te wezwanie (aby mieć dowód w i dokumentach) i wyślij do dłuznika pismo, ze pozostawiasz wniosek bez rozpatrzenia :).
Po prostu nie lubię być sztucznie miła ..
Ewela77
Awatar użytkownika
Podinspektor
Od: 05 cze 2014, 12:25
Zajmuję się:

Napisano: 05 lut 2021, 9:25

Bardzo proszę o wzór takiego pisma do ops.
Ilonka87
Stażysta
Od: 10 maja 2017, 8:44
Zajmuję się: DM/DE/FA/ŚR

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x