wniosek o świadczenia z FA a sprawa o miejsce ustalenia pobytu dziecka - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 1    [ Posty: 1 ]

Napisano: 25 maja 2020, 12:23

Cześć, proszę o pomoc. Mam wierzycielkę, która w październiku złożyła wniosek o FA. Poinformowała wtedy również o tym, że córka, na którą chce pobierać alimenty od sierpnia mieszka u ojca i że wystąpiła z wnioskiem do sądu o ustalenie miejsca pobytu dziecka (tej córki). Poprosiła również, aby zawiesić postępowanie, bo nie chciałaby mieć nienależnie pobranych świadczeń, jeżeli okaże się, że córka ma zostać przy ojcu. Tak też uczyniłam. Do świadczeń rodzinnych wpłynęło pismo od pełnomocnika ojca, żeby wstrzymać wypłatę 500+ do czasu prawomocnego zakończenia postępowania. do pisma dołączony został wyrok sądu o udzieleniu zabezpieczenia w ten sposób,że miejscem pobytu córki na czas postępowania jest miejsce zamieszkania ojca. czy na tej podstawię mogę odmówić przyznania świadczeń z funduszu alimentacyjnego, czy muszę czekać na prawomocny wyrok sądu uchylającego alimenty od ojca?
pracownikgops117
Praktykant
Od: 19 sie 2019, 14:34
Zajmuję się: FA

Strona 1 z 1    [ Posty: 1 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x