wniosek o ud dan - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 2 ]

Napisano: 30 wrz 2014, 17:01

Witam jestem nowa i to co mnie spotyka w okresie zasiłkowym to mnie przeraża.
Proszę o pomoc jeśli ktoś ma to niech wrzuci wzór wniosku o wystąpienie do innej gminy że wnioskodawca tam się nie ubiega i nie pobiera ŚR. Proszę
majka987

Napisano: 30 wrz 2014, 20:38

na wniosku jest zawarta klauzula, którą podpisuje pod odpowiedzialnością karną

1) Oświadczenie dotyczące ustalenia prawa do zasiłku rodzinnego na dziecko
Oświadczam, Ŝe:
- powyŜsze dane są prawdziwe,
- zapoznałam/zapoznałem się z warunkami uprawniającymi do zasiłku rodzinnego,
- na dziecko/dzieci, na które ubiegam się o zasiłek rodzinny, nie jest pobierany w innej instytucji zasiłek
rodzinny ani walutowy dodatek rodzinny,

- dziecko/dzieci, na które ubiegam się o zasiłek rodzinny, nie jest/nie są uprawnione do zasiłku rodzinnego na
własne dziecko, nie pozostaje/nie pozostają w związku małŜeńskim ani nie zostało/nie zostały umieszczone
w pieczy zastępczej, instytucji zapewniającej całodobowe utrzymanie, tj. domu pomocy społecznej, placówce
opiekuńczo-wychowawczej, młodzieŜowym ośrodku wychowawczym, schronisku dla nieletnich, zakładzie
poprawczym, areszcie śledczym, zakładzie karnym, zakładzie opiekuńczo-leczniczym, zakładzie
pielęgnacyjno-opiekuńczym, a takŜe szkole wojskowej lub innej szkole, jeŜeli instytucje te zapewniają
nieodpłatne pełne utrzymanie,
- członkowi rodziny nie przysługuje na dziecko zasiłek rodzinny za granicą, lub przepisy o koordynacji
systemów zabezpieczenia społecznego lub dwustronne umowy o zabezpieczeniu społecznym stanowią, Ŝe
przysługujący za granicą zasiłek rodzinny nie wyłącza prawa do takiego świadczenia na podstawie ustawy.
W przypadku zmian mających wpływ na prawo do świadczeń rodzinnych, w szczególności
zaistnienia okoliczności wymienionych powyŜej lub uzyskania dochodu, osoba ubiegająca się
jest zobowiązana niezwłocznie powiadomić o tych zmianach podmiot realizujący świadczenia
rodzinne.
Niepoinformowanie organu właściwego prowadzącego postępowanie w sprawie świadczeń
rodzinnych o zmianach, o których mowa powyŜej, moŜe skutkować powstaniem nienaleŜnie
pobranych świadczeń rodzinnych, a w konsekwencji – koniecznością ich zwrotu.

(data, podpis osoby ubiegającej się)

jak koniecznie chcesz wysłać, to na zwykłym wniosku o udostępnienie danych, lub osoba może zlożyć ci dodatkowe oświadczenie pod odpowiedzialnością karną że nie ubiega sie o zasiłek rodzinny w miejscu zameldowania

tylko po co to wszystko powtarzać......
Błogosławiony ten, co nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa
Julian Tuwim
mała mii
Awatar użytkownika
Podinspektor
Od: 08 maja 2014, 9:26
Zajmuję się: FA, SR, KDR, CZ.P. i wszystko inne...

Strona 1 z 1    [ Posty: 2 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x