wniosek o udostępnienie danych
wniosek o udostępnienie danych
hej, czy wysyłacie wniosek o udostępnienie danych ze zbioru danych osobowych czy wniosek o udostępnienie danych zgromadzonych w rejestrze publicznym? My zawsze wysyłaliśmy ten 1, teraz dostaliśmy ten 2. Który jest poprawny???
- voodoo
- Inspektor
- Zajmuję się: ŚW
- Kontakt:
Re: wniosek o udostępnienie danych
A od kogo ten drugi dostaliście?
Jeszcze nie widziałem na oczy, aby organ wysyłał do innego organu wniosek nr 2.
Jeszcze nie widziałem na oczy, aby organ wysyłał do innego organu wniosek nr 2.
- voodoo
- Inspektor
- Zajmuję się: ŚW
- Kontakt:
Re: wniosek o udostępnienie danych
No to źle.
Napisz pismo, że wniosek jest niezgodny z ustawą o ochronie danych osobowych i że nie podano prawidłowej podstawy prawnej upoważniającej do pozyskania danych ze zbioru danych osobowych.
Art na które ja się powołuję przy wniosku nr 1 to: art. 23 ust. 1 pkt 2 ustawy z dnia 29 sierpnia 1997r. o ochronie danych osobowych ( Dz. U. z 2016r. poz. 922) , art. 24 ust. 2 ustawy o pomocy państwa w wychowywaniu dzieci z dnia 11 lutego 2016 r. (Dz.U. z 2016 r. poz.195 ze zm. )
Napisz pismo, że wniosek jest niezgodny z ustawą o ochronie danych osobowych i że nie podano prawidłowej podstawy prawnej upoważniającej do pozyskania danych ze zbioru danych osobowych.
Art na które ja się powołuję przy wniosku nr 1 to: art. 23 ust. 1 pkt 2 ustawy z dnia 29 sierpnia 1997r. o ochronie danych osobowych ( Dz. U. z 2016r. poz. 922) , art. 24 ust. 2 ustawy o pomocy państwa w wychowywaniu dzieci z dnia 11 lutego 2016 r. (Dz.U. z 2016 r. poz.195 ze zm. )
Oprócz wniosek o udostępnienie danych - Świadczenie Wychowawcze (500+) przeczytaj również:
ODWOŁANIE OD DECYZJI UCHYLAJĄCEJ
Wstrzymanie 500+
corobicie z wnioskiem -rodzina mieszka za granicą
uchylenie w części na pierwsze dziecko
alimenty na rzecz inny osób
dochód uzyskany
błąd organu - pilne
dochody
Weryfikacja Empatia
Płatny wychowawczy
Skład rodziny - wniosek
przekazujecie czy nie???