wniosek o umorzenie, a wpłata od komornika i spłata zadłużenia - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]

Napisano: 14 mar 2025, 11:10

Dłużnik trzy dni temu przysłał wniosek o umorzenie świadczeń ze względu na złą sytuację zdrowotną. Dziś wpłynęła kwota od komornika, która spłaca całość zadłużenia. Podania dłużnika nie zdążyłam rozpatrzeć, co teraz robić? Decyzja o umorzeniu postępowania?
root
Referent
Od: 12 sty 2017, 11:59
Zajmuję się: ŚW/FA/500+

Napisano: 14 mar 2025, 16:18

Ja miałam jedną taką sytuację, że pan już grubo po 60 roku życia, bez pracy i schorowany ale dług na ok 80 tys + odsetki. Umorzyliśmy odsetki, i dług rozłożyliśmy na raty i spłaca 200,00zł. Przeprowadzono też licytację jednej z jego ziemi ( przed wydaniem decyzji. ale pieniądze są w depozycie i pan nie zgadza się by przeszły na dług a on sam ich nie dostanie ). Myślę, że to nic że nie zdążyłaś rozpatrzeć wniosku o umorzenie, ja bym normalnie zaksięgowała wpłatę. Przemyśl z kierownikiem czy postanawiacie mu umorzyć i jeśli tak to info do komornika :)
Wik7.
Stażysta
Od: 07 sty 2025, 15:56
Zajmuję się: FA

Napisano: wczoraj, 8:54

Wpłata została zaksięgowana i teraz już nie ma zadłużenia. Wszystko zostało spłacone:)
root
Referent
Od: 12 sty 2017, 11:59
Zajmuję się: ŚW/FA/500+

Napisano: wczoraj, 9:48

root pisze:
wczoraj, 8:54
Wpłata została zaksięgowana i teraz już nie ma zadłużenia. Wszystko zostało spłacone:)
umorzenie postępowania zatem, bezprzedmiotowe bo nie ma długu do umorzenia
Franna
Praktykant
Od: 13 mar 2025, 12:59
Zajmuję się: FA i ŚR + wszelkie świadczenia osłonowe

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x