Witajcie, temat 50 razy tu wałkowany zazwyczaj przeczytałam porady z 2017 roku. No dobra ale jak to wygląda teraz, chociaż na pewno tak samo;)? Wniosek o podjęcie działań zakończone decyzją o uznaniu z 30.12.2023 r. poszedł wniosek o ściganie. W międzyczasie stawił się n wywiad w styczniu ale nie zarejestrował się w PUP mimo zobowiązania. Ok i 6 lutego wpływa wniosek o podjęcie działań z innego OWW. Nie wzywałam go na nowo na wywiad, pytanie czy prawidłowo. Czy w drugiej sprawie w związku z tym ze się nie zarejestrował w PUP wszczynam postępowanie o uznaniu i następnie wydaję decyzję? Inna wierzycielka, inny OWW, inna prokuratura, inny komornik....
w pierwszym pytaniu źle napisałam. Decyzję o uznaniu mam z grudnia 2024 r. Stawił się na wywiad poi wydaniu decyzji w dniu 09.01.2025 r. i dlatego po otzrymaniu wniosku o podjęcie działań w dniu 06.02.2025 r. nie wzywałam go ponownie bo miałam wyiad nie starszy niż miesiac. Czyli zrobiłam źle?
Moim zdaniem jeśli nic się nie zmieniło a od przeprowadzenia ostatniego wywiadu nie minął nawet miesiąc to można spokojnie odpisać powtarzając informacje z przeprowadzonego wcześniej wywiadu.