Wniosek o umorzenie/rozłożenie na raty nienależnie pobranego ŚP - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 1 ]

Napisano: dzisiaj, 13:36

Wydałam Pani decyzję o zwrocie nienależnie pobranego świadczenia pielęgnacyjnego za styczeń 2025 r. Pani była świadoma że może mieć do zwrotu za ten jeden miesiąc, twierdziła że jest przygotowana i że ma "zamrożone" te pieniądze na koncie. Pani nie odwołała się w terminie od mojej decyzji jednak wystąpiła z podaniem o częściowe umorzenie lub rozłożenie na raty. Pani korzysta z SUO w naszym Ośrodku więc mamy informację o tym że zarówno ona jak i mąż są zatrudnieniu i dysponujemy informacją o dochodach. Mają dwoje dzieci. Można wnioskować że ich sytuacja materialna jest dobra. Mimo wszystko jednak muszę wezwać Panią na wywiad i ustalić ich sytuację materialną, rodzinną i zdrowotną i wezwać do przedłożenia określonych dokumentów (tj. przeprowadzić stosowne postępowanie).

Czy ktoś z Was może podzielić się wzorem wezwania w związku z wnioskiem o ulgę w spłacie nienależnie pobranych świadczeń? :D byłabym wdzięczna, bo mam pierwsze takie podanie
Jola_89
Praktykant
Od: 01 kwie 2024, 15:53
Zajmuję się: ŚW i FA

Strona 1 z 1    [ Posty: 1 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x