wniosek o zmianę świadczenia przesłany elektronicznie - Świadczenie Wychowawcze (500+)

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]

Napisano: 24 kwie 2017, 14:02

Kobieta pobiera u nas na pierwsze i jedyne dziecko świadczenie. W kwietniu rodzi nowe dziecko drugie w rodzinie i przysyła wniosek elektronicznie. Wniosek wczytuję z empatii i mam go w systemie jako wniosek o świadczenie na drugie dziecko a nie o zmianę świadczenia. Jak to zrobić?
kin
Stażysta
Od: 10 mar 2017, 14:47
Zajmuję się: SW

Napisano: 24 kwie 2017, 16:49

a dlaczego chcesz zmieniać świadczenie?
to jest nowe dziecko, nowy wniosek i nowe świadczenie
basik01
Praktykant
Od: 18 lut 2016, 9:18
Zajmuję się:

Napisano: 24 kwie 2017, 21:55

kin pisze:Kobieta pobiera u nas na pierwsze i jedyne dziecko świadczenie. W kwietniu rodzi nowe dziecko drugie w rodzinie i przysyła wniosek elektronicznie. Wniosek wczytuję z empatii i mam go w systemie jako wniosek o świadczenie na drugie dziecko a nie o zmianę świadczenia. Jak to zrobić?
w czwartek byłam na szkoleniu z programu sygnity. We wnioskach elektronicznych nie ma możliwości zaznaczenia przez wnioskodawcę że to zmiana sytuacji życiowej. Pan od szkolenia powiedział, że trzeba wniosek podglądnąć, wydrukować i samemu zadecydować czy to nowy wniosek czy o zmianę :) jak nowy to dajemy "wczytaj", jak o zmianę to "załatw inaczej" i potem już postępujemy jak przy wniosku o zmianę papierowy :) "wczytany" wniosek elektromotoryczny system potem wrzuca do sprawozdania jako "nowy, unikatowy" wniosek
anavika
Referent
Od: 25 lip 2012, 16:23
Zajmuję się: SR/FA/SW/dodatki

Napisano: 24 kwie 2017, 22:34

kin pisze:Kobieta pobiera u nas na pierwsze i jedyne dziecko świadczenie. W kwietniu rodzi nowe dziecko drugie w rodzinie i przysyła wniosek elektronicznie. Wniosek wczytuję z empatii i mam go w systemie jako wniosek o świadczenie na drugie dziecko a nie o zmianę świadczenia. Jak to zrobić?
Wniosek z Empatii załatwiasz bez kwalifikacji, następnie wprowadzasz ręcznie wniosek o zmianę w związku ze zmianą sytuacji rodziny. Tyle wiem ze szkolenia z Sygnity, w praktyce nie testowałam.
amm
Referent
Od: 13 mar 2017, 20:26
Zajmuję się: PS SR

Napisano: 25 kwie 2017, 9:14

ja nie wprowadzam przez zmianę takich wniosków tylko daje jako nowy wniosek
Minion
Awatar użytkownika
Starszy referent
Od: 24 lut 2017, 9:58
Zajmuję się: SW

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]