w czwartek byłam na szkoleniu z programu sygnity. We wnioskach elektronicznych nie ma możliwości zaznaczenia przez wnioskodawcę że to zmiana sytuacji życiowej. Pan od szkolenia powiedział, że trzeba wniosek podglądnąć, wydrukować i samemu zadecydować czy to nowy wniosek czy o zmianękin pisze:Kobieta pobiera u nas na pierwsze i jedyne dziecko świadczenie. W kwietniu rodzi nowe dziecko drugie w rodzinie i przysyła wniosek elektronicznie. Wniosek wczytuję z empatii i mam go w systemie jako wniosek o świadczenie na drugie dziecko a nie o zmianę świadczenia. Jak to zrobić?
Wniosek z Empatii załatwiasz bez kwalifikacji, następnie wprowadzasz ręcznie wniosek o zmianę w związku ze zmianą sytuacji rodziny. Tyle wiem ze szkolenia z Sygnity, w praktyce nie testowałam.kin pisze:Kobieta pobiera u nas na pierwsze i jedyne dziecko świadczenie. W kwietniu rodzi nowe dziecko drugie w rodzinie i przysyła wniosek elektronicznie. Wniosek wczytuję z empatii i mam go w systemie jako wniosek o świadczenie na drugie dziecko a nie o zmianę świadczenia. Jak to zrobić?