Wniosek ŚW żony wójta
-
- Praktykant
- Zajmuję się: ŚR
- Kontakt:
Re: Wniosek ŚW żony wójta
Poproszę o Wasze opinie jakie jest dalsze prawidłowe postępowanie, to znaczy po wyznaczeniu przez SKO rozpatrujemy wniosek żony wójta sąsiedniej gminy i wydajemy informację o przyznaniu świadczenia wychowawczego - który organ wypłaca kasę ? ten który informuje o przyznaniu świadczenia czy ten na terenie którego mieszka wnioskodawca ?
Dotychczas informację o przyznaniu świadczenia wysyłaliśmy do realizacji gminie, w której mieszka wnioskodawca, a ostatnio „przepychamy” się z inną gminą, bo oni twierdzą, że wypłaca organ, który rozpatruje wniosek i przyznaje świadczenie.
Dotychczas informację o przyznaniu świadczenia wysyłaliśmy do realizacji gminie, w której mieszka wnioskodawca, a ostatnio „przepychamy” się z inną gminą, bo oni twierdzą, że wypłaca organ, który rozpatruje wniosek i przyznaje świadczenie.
- kama_211
- Stażysta
- Zajmuję się: To i dużo, dużo więcej ...
- Kontakt:
Ja miałam taką sytuację i na informacji z innego organu pisze jak byk: świadczenie będzie realizowane przez ...(mój ops) właściwy na miejsce zamieszkania Wnioskodawcy.
Oni tylko rozpatrują, realizujesz Ty (jeśli u Ciebi9e mieszkają).
Oni tylko rozpatrują, realizujesz Ty (jeśli u Ciebi9e mieszkają).
Sth like this

-
- Referent
- Zajmuję się: SR SW FA
- Kontakt:
dokładnie. organ wyznaczony przez SKO tylko rozpatruje. i pisze w informacji, że wypłaca organ tam gdzie mieszka wnioskodawca...
-
- Referent
- Zajmuję się: ŚW
- Kontakt:
A na jaki art.się powołują że wy macie wypłacać? Jeżeli sko wyłączyło was to z wszystkiego i z informacji i wypłat. Skoro nie jesteście organem właściwym to jak możecie płacić? Np. wójt czy burmistrz płaci sam sobie?Iza11 pisze: 01 mar 2021, 13:50 dokładnie. organ wyznaczony przez SKO tylko rozpatruje. i pisze w informacji, że wypłaca organ tam gdzie mieszka wnioskodawca...
-
- Stażysta
- Zajmuję się: ŚR,FA
- Kontakt:
Dostałam postanowienie sko o wyznaczeniu organu właściwego. Teraz czekam na informację od tego nowego organu, następnie wprowadzam?
- kronos79
- VIP
- Zajmuję się:
- Kontakt:
SKO WYZNACZA INNY ORGAN DO ZAŁATWIENIA SPRAWY. Co załatwia sprawę? Zwykle decyzja administracyjna, w przypadku SW rozstrzygnięcie nie będące decyzją. Ale tu kończy się wyznaczenie przez SKO, realizacja wypłat nie jest załatwianiem sprawy.marzenasaw pisze: 11 mar 2021, 20:21 A na jaki art.się powołują że wy macie wypłacać? Jeżeli sko wyłączyło was to z wszystkiego i z informacji i wypłat. Skoro nie jesteście organem właściwym to jak możecie płacić? Np. wójt czy burmistrz płaci sam sobie?
Podobnie, realizujesz rozstrzygnięcie innego organu w przypadku zmiany miejsca zamieszkania, dlatego że jesteś organem właściwym ze względu na miejsce zamieszkania strony.
"Kiedy człowiek zstępuje w przepaść, jego życie zawsze zyskuje jasno określony kierunek."
Terry Pratchett
Terry Pratchett
-
- Praktykant
- Zajmuję się: ZR/ŚW/FA/DM/DE
- Kontakt:
Wójt składając wniosek o 500+ chce wskazać organ który ma rozpatrywać jego sprawę.
Czy ja w piśmie do SKO mogę wpisać taką informację? Do tej pory wysyłałam pisma i w odpowiedzi wskazywali OPS najbliższy miejsca zamieszkania. Wójt wskazał taki który nie jest najbliższy.

- kronos79
- VIP
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Wójt może zrobić co chce we wniosku, ale w żaden sposób nie wiąże to SKO.
"Kiedy człowiek zstępuje w przepaść, jego życie zawsze zyskuje jasno określony kierunek."
Terry Pratchett
Terry Pratchett
-
- Praktykant
- Zajmuję się: ZR/ŚW/FA/DM/DE
- Kontakt:
No tak możekronos79 pisze: 26 kwie 2021, 14:15 Wójt może zrobić co chce we wniosku, ale w żaden sposób nie wiąże to SKO.

Oprócz Wniosek ŚW żony wójta - Świadczenie Wychowawcze (500+) przeczytaj również:
Wzór informacji przyznającej 500+
Czy rozpatrujecie już wnioski na nowy okres?
Koordynacja- 2 wnioski, 2 ojców
500+ ojciec złożył na córkę, postanowienie sądu
błędny okres zas. raz jeszcze
Informacja wydana - zaznaczone przebywanie za granicą.
Wniosek na 3 dzieci, przyznanie tylko dla 2
procedura
Czyste powietrze - dochód z zagranicy
wniosek na nowy okres zasiłkowy złożony przez Kierownika
przekazanie wg właściwości - zastępuję kolażankę
postanowienie o wydanie małoletniej ojcu, od kiedy uchylam
Świadczenie 500+, gdy drugi rodzic pracuje za granicą
Wniosek z 1 lutego wczytany w skrzynce 2 lutego
jak poprawnie sobie z tym poradzić, to bardzo pilne pytanie?
co z obywatelką Republiki czeskiej?