wniosek z zakładu karnego
wniosek z zakładu karnego
Wpłynęło do naszego ops pismo od osadzonego ,aby udzielić mu pomocy w postaci cyt.:"bezzwrotnej zapomogi gwarantowanej ze środków FE na pomoc społeczną dla osób opuszczających ZK " z tym jednak ,że facet jeszcze jest w zk i nie wiem kiedy wyjdzie, bo nic o tym nie wspomina. Adres na wniosku to adres ZK. Jak postępujecie w takich przypadkach? Ja mam pierwszy taki wniosek.
Re: wniosek z zakładu karnego
Ustawa o pomocy społecznej "Art. 13. 1. Osobie odbywającej karę pozbawienia wolności nie przysługuje prawo do świadczeń z pomocy społecznej, z zastrzeżeniem ust.1a.
1a. Przepisu ust.1 nie stosuje się do osób odbywających karę pozbawienia wolności w systemie dozoru elektronicznego".
Ja bym odmówił przyznania pomocy ze względu na brak uprawnień, a dodatkowo poinformował stronę, że po opuszczeniu ZK może się udać do Ośrodka w celu przyznania stosownej pomocy.
1a. Przepisu ust.1 nie stosuje się do osób odbywających karę pozbawienia wolności w systemie dozoru elektronicznego".
Ja bym odmówił przyznania pomocy ze względu na brak uprawnień, a dodatkowo poinformował stronę, że po opuszczeniu ZK może się udać do Ośrodka w celu przyznania stosownej pomocy.
Oprócz wniosek z zakładu karnego - Pomoc społeczna (forum ogólne) przeczytaj również:
usługi a odpłatność 100% ceny
reklama
Zasilek okresowy i staly pomocy
500 + a rozwiedzeni rodzice
wywiad środowiskowy
rodzina zaniedbuje syna
Nie dla zasobów w pomocy
opiekun prawny wyplata
zasiłek stały - oddzielne gosp domowe od żony
UMOWA DOŻYWIANIE
sprawozdanie CIS i KIS
Zasiłek stały a stanowisko przystosowane do niepełnosprawnoś