wniosek złożony na początku marca bez odpowiedniego zaświadczenia to czy teraz mogę dać becikowe z nowym zaświadczeniem - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]

Napisano: 02 kwie 2010, 11:00

j.w tzn. wniosek wpłynął na początku marca bez zaświadczenia, jeszcze mam czas na wydanie decyzji, to czy mogę przyznać na nowych zasadch z tamtą datą i zaświadczeniem na nowych zasadach czy jeszcze powinien obowiązywać wzór dawnego zaświadczenia z 10 tyg.
~klara

Napisano: 02 kwie 2010, 11:01

tak zwykłe zaswiadczenie wypisane przez lekarza lub połozna i
~MN

Napisano: 02 kwie 2010, 11:09

napisałam może troche niezrozumiale ale chodzi mi oto czy musi ta kobieta teraz składać jeszcze raz nowy wniosek gdy poprzedni jeszcze obowiązuje tyle że czekałam na zaświadczenie lekarskie. a więc wniosek z datą sprzed 1 kwietnia (ogłoszona ustawa) a zaświadczenie na nowych zasadach bez 10 tyg.czy tak może być
~klara

Napisano: 02 kwie 2010, 11:12

nowego nie musi składać. zaświadczenie wymagane \"nowe\". Decyzja na nowych przepisach.
1) Interpretacje ministerstwa to przekonywanie, że w ustawie jest co innego niż tam faktycznie jest
2) Prawo i logika to dwa różne pojęcia
3) Czego nie ma w ustawie tego nie ma w ogóle
Kali
Praktykant
Od: 02 kwie 2010, 10:58
Zajmuję się:

Napisano: 02 kwie 2010, 11:14

;-)
~klara

Napisano: 02 kwie 2010, 11:17

aha - gwoli precyzji: jeśli \"stare\" zaświadczenie spełnia warunki \"nowych\" przepisów to nie musi iść po kolejne zaświadczenie! :)
1) Interpretacje ministerstwa to przekonywanie, że w ustawie jest co innego niż tam faktycznie jest
2) Prawo i logika to dwa różne pojęcia
3) Czego nie ma w ustawie tego nie ma w ogóle
Kali
Praktykant
Od: 02 kwie 2010, 10:58
Zajmuję się:

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x