wniosek ZŁożony przed 1 listopada - Świadczenia rodzinne

Strona 3 z 3    [ Posty: 29 ]

Napisano: 25 lis 2009, 16:09

Zgodnie z opinią naszego radcy prawnego przy wydawaniu decyzji pod uwagę bierzemy przepisy materialne obowiązujące w dniu złożenia wniosku i przepisy proceduralne na dzień wydania decyzji.
~xxxxxx

Napisano: 26 lis 2009, 18:26

Pisałam już w innym wątku
Pani Kopacz wyraźnie dzisiaj powiedziała ,ze liczy się DATA URODZENIA a nie data złożenia wniosku
czyli data urodzenia do 31 października- bez zaświadczeń
~danula

Napisano: 26 lis 2009, 18:35

a czy może mi ktoś powiedzieć jak to jest bo ni poani w MOPS-ie powiedziała żw skoro mam na tym samym wniosku rodzinne i dodatki do rodzinnego-a nie należą mi się dodatki gdyż mam zaświadczenie od 14 tyg ciąży- dodam że urodziłam synka 30,09,2009roku a podanie złożyłam 09,10,2009 roku-to nie dostanę ani rodzinnego ani dodatków.czy tak faktycznie jest?nie dostanę rodzinnego?i mam teraz czekać miesiąc na decyzję MOPSU w sprawie odwołania.pomoże mi ktoś???
~Basia

Napisano: 28 lis 2009, 12:38

xxxxxx zgodnie z ta interpretacją jak ktos zlozył wniosek na nowy okres zasiłkowy ale zlozyl go w październiku to powinno mu sie przyznac zasiłek rodzinny w starej kwocie 48, 64, 68 heheh co to za radca
~m

Napisano: 28 lis 2009, 16:25

ale ja złożyłam wniosek na nowy okres zasiłkowy,bo w zeszłym nam dochody przekraczały a pani mi powiedziała że jak nie mam zaświadczenia to nie dostanę dodatku z tytułu urodzenia się dziecka-powiedziałam ok, a ona mi jeszcze że nie należy mi się rodzinne,bo jest na tym samym formulażu.a co to moja wina że na tym samym wniosku składa się o kilka rzeczy???
decyzję odmowną dostanę za miesiąc tak mi powiedziała.ja rozumiem sprawę z dodatkami tzn.tym dodatkowym 1000zł-taki przepisy.ale na jakiej podstawie nie należy mi się rodzinne?nie przekraczają mi dochody,wniosek jest kompletny,Nie przyzna mi dlatego że na jednym papierku pisane jest???
~Basia

Napisano: 29 lis 2009, 19:12

co do rodzinnego nie zgadzam sie nalezy sie rodzinne ale bez dodatku
~m

Napisano: 29 lis 2009, 20:01

też mi się tak wydaje ale co mam zrobić?Przecież nie będę się z tą panią kłucić.Chyba złożę odwołanie po prostu.Mam w związku z tym pytanie.jeśli wniosek o rodzinne złożyłam 09,10,2009 roku to kiedy powinnam otrzymać decyzję?Wiem że rodzinne-w razie otrzymania-MOPS ma prawo wypłacić do 31 grudnia i wogóle.ale jak to jest z decyzją?czy nie powinna mi przyjść w ciągu miesiąca od złożenia wiosku?Bo według interpretacji pani z \"mojego\" MOPS-u to jak mam czekać jeszcze miesiąc to wniosek nie jest rozpatrzony przez 2,5 miesiąca.trochę długo.czy ktoś mi może odpowiedzieć na to pytanie?Z góry bardzo dziękuję.
~Basia

Napisano: 29 lis 2009, 23:32

ośrodek może rozpatrzyć twój wniosek do końca grudnia
~madzia

Napisano: 30 lis 2009, 13:04

Ma ktoś może wzór na odmowe beckokowego??? BARDZO PROSZĘ O POMOC!!!!!!! (mój adres [email protected])
~marta1111

Strona 3 z 3    [ Posty: 29 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x