wniosek złożony przez dyrektora
wniosek złożony przez dyrektora
Jak wygląda sprawa jeżeli wniosek o stypendium dla ucznia złożył dyrektor szkoły? Na kogo mają być faktury? Do kogo wysłać pismo dotyczące przesunięcia terminu wydania decyzji i na kogo wystawić decyzję oraz komu wypłacić pieniądze? Uczeń ma opiekuna prawnego, gdyż rodzice są pozbawieni praw...Proszę o pomoc!
Re: wniosek złożony przez dyrektora
Ciekawe pytanie...nie miałem jeszcze takiego przypadku i nie wiem jak bym to rozpatrzył..... Może ktoś się wypowie jeżeli wie bądź miał taki przypadek? Także czekam.....
jeśli wnioskodawcą jest dyrektor szkoły,to decyzja na dyrektora, faktury na dyrektora
wszystko jak w normalnej decyzji
opiekun prawny też mógł złożyć wniosek
wszystko jak w normalnej decyzji
opiekun prawny też mógł złożyć wniosek
-
- Stażysta
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Absolutnie nic na dyrektora. Dyrektor moze złozyć wniosek tylko wtedy gdy ma upoważnienie rodzica. Decyzja jest na rodzica, faktury też. U nas w takim przypadku rodzic wystawia upowaznienie równiez do realizacji decyzji i wtedy kasa idzie do szkoły i szkoła zakupuje. temat przerabiany wielokrotnie, (u nas to częste przypadki), SKO wypowiedziało sie na ten temat właśnie w taki sposób - na szkoleniu.
dziwne skoro rodzic może upoważnić dyrektora,to równie dobrze może złożyć też wniosek i wszystkiego przypilnowac sam
decyzję wystawia się przecież na wnioskodawcę
u mnie wnioski złożone przez dyrektora są tylko w takich sytuacjach, kiedy rodzic totalnie ma w nosie to czy dziecko będzie miało książki i strój na w-f, kontakt z nim jest trudny
lub w przypadku śmierci jedynego rodzica, kiedy nie ma jeszcze oficjalnego opiekuna prawnego
w przypadku kiedy wystawiam upoważnienie na przelew i zakupy robi dyrektor to jak na upoważnieniu mam napisać rodzica, który nawet się nie pofatyguje do miasta,żeby zrobić zakupy
decyzję wystawia się przecież na wnioskodawcę
u mnie wnioski złożone przez dyrektora są tylko w takich sytuacjach, kiedy rodzic totalnie ma w nosie to czy dziecko będzie miało książki i strój na w-f, kontakt z nim jest trudny
lub w przypadku śmierci jedynego rodzica, kiedy nie ma jeszcze oficjalnego opiekuna prawnego
w przypadku kiedy wystawiam upoważnienie na przelew i zakupy robi dyrektor to jak na upoważnieniu mam napisać rodzica, który nawet się nie pofatyguje do miasta,żeby zrobić zakupy
-
- Stażysta
- Zajmuję się:
- Kontakt:
informacje ze szkolenia z osoba z SKO. Jezeli rodzic nie upoważni dyrektora, stypendium nie przysługuje. To rodzic decyduje o swoim dziecku. Moze nie chciec stypendium i nikt mu nic nie zrobi. U nas jakoś wyciagamy te upowaznienia. Chore to ale tak musi byc.
Wniosek dyrektor może złożyć, ale do prowadzenia postepowania potrzebna jest zgoda rodzica lub opiekuna prawnego ucznia, jeśli takiej nie ma należy postepowanie umorzyć. Dyrektor szkoły nie interesu prawnego by prowadzić wobec niego postepowanie i orzekać w takiej sprawie. " w przypadku gdy, jako stronę oznacza się podmiot,który nie był i nie może być stroną, ponieważ postępowanie nie dotyczy jego interesu prawnego lub obowiązku, taka decyzja jest obarczona wadą nieważności (156 kpa) i nie wywołuje skutków prawnych. Ponadto wójt, prezydent nadzoruje jego pracę wiec można powiedzieć że jest jego pracownikiem i podlega wyłączeniu (art. 24 kpa).
Oprócz wniosek złożony przez dyrektora - Stypendia przeczytaj również:
SIO
Decyzja przyznająca
jak wydajecie decyzje?
decyzja przyznająca wzór!!
Decyzja odmowna
dodatek aktywizacyjny
Staż z unii a zas rodzinny?
słuchacz liceum zaoczne należy się stypendium?
przelicznik z ha w październiku
alimenty
dec. odmowna
Szkolenie: Elbląg 16.10.2015- Stypendia i zasiłki szkolne
Decyzja przyznająca czy odmowna??
wypłata stypendium
wszczecie
decyzja s