Zaczęło się!!! Wnioskodawcy wysyłają mi po kilka wniosków na te same dzieci.Uczą się, chcą mieć pewność, system przerwał transmisję itd. tak tłumaczą. Co w takich wypadkach jeden wniosek założę w systemie i dam informację o przyznaniu a pozostałe??? Pomocy
My w takim przypadku dzwonimy do danej osoby i prosimy o przyjście do ośrodka w celu napisania pisma z prośbą o nierozpatrywanie drugiego wniosku i umorzenie postępowania
Kurcze, kochani, ja mam tego setki. Wydaje mi się, że było jakieś pismo ministerstwa z rok albo dwa lata temu, że te wnioski traktować jak jeden. Czy ktoś coś ma kojarzy. Zakichamy się każdego wzywając albo umarzać. Ludzie nie chcą przychodzić i wycofywać. U mnie już prawe 3 tys. wniosków. Miało być bezproblemowo łatwo i szybko a wyszło jak zwykle...
to nie są wnioski powielone przez system tylko ludzie ślą po kilka razy (może jakieś blokady w banku były) i te wnioski mają różne numery - są to chyba zatem różne sprawy. Sama się zastanawiam jak to formalnie rozpatrzyć, jak później do sprawozdań liczyć ??