wnioski o SR......POMOCY - Świadczenia rodzinne

Strona 2 z 2    [ Posty: 16 ]

Napisano: 06 sie 2014, 11:26

Musisz rejestrować wnioski z datą wpływu, nie z datą uzupełnienia. Co do braków formalnych możesz robić wezwania do uzupełnienia, możesz pouczać na miejscu - jak uważasz.
Olka., pisze:bo jak nie doniesie to co :?: :?:
Jak jest niekompletny to zgodnie z przepisami pozostawiasz go bez rozpatrzenia. (Ale wcześniej strona musi wiedzieć, że ma go uzupełnić)
Walka z wiatrakami since 1998.
Iks
Awatar użytkownika
VIP
Od: 27 lut 2014, 20:32
Zajmuję się:

Napisano: 06 sie 2014, 11:47

co ty wypisujesz? oczywiście, że data wpływu to data złożenia wniosku, jak wniosek niekompletny to wzywasz do uzupełnienia i nie kombinuj!
wniosek z 31 lipca to wniosek z 31 lipca a nie 5 sierpnia
madzia11

Napisano: 06 sie 2014, 12:13

Olka., pisze:ale ja nie mogę wniosku podpisanego przez pana z datą lipcową zarejestrować w sierpniu wstecz z datą lipiec, my nie dajemy takich oświadczeń i błąd a macie wzór? :?: :?:

dużo jest takich spraw że wniosek uzupełni 1 sierpnia a doniesie sokumenty 8 sierpnia więc pełny data wpływu 8 sierpnia, nie mogę niepełnego daty wpływu bo jak nie doniesie to co :?: :?:
Sprawę rejestrujesz w momencie wpływu wniosku, choćby to był pusty wniosek z imieniem i nazwiskiem. Rejestrujesz, data wpływu 31.07. Następnie wezwanie do uzupełnienia braków formalnych: uzupełnienia wniosku i dostarczenia niezbędnych dokumentów w wyznaczonym terminie.
Jeśli w terminie wszystko uzupełni, świadczenia przysługują od lipca!
"Kiedy człowiek zstępuje w przepaść, jego życie zawsze zyskuje jasno określony kierunek."
Terry Pratchett
kronos79
Awatar użytkownika
VIP
Od: 19 lut 2014, 10:39
Zajmuję się:

Napisano: 06 sie 2014, 14:20

TROCHĘ ŹLE PISZECIE :!: :!: :!: :!: :!: nie rozumiecie mnie :oops: :oops: :oops:

Pani pobierze se wniosek ze strony internetowej i uzupełni w domu wnioski na wniosku wpisze datę 4 sierpnia i dostarczy do nas czyli przyjdzie z nimi 10 sierpnia, ja rejestruje 10 sierpnia o to mi chodzi. To nic że na wniosku data 4 sierpnia ale wpłynęło 10 sierpnia data na wniosku i wpływu czyli rejestracji są różne o to mi biega :!: :!: :!: Bo nie mogę wstecz 4 datę wpływu skoro dzisiaj jest 10 i mi przyniosła jak się cofne w dzienniku korespondencyjnym :?: :?:
Olka,.

Napisano: 06 sie 2014, 14:29

wniosek zawsze rejestrujesz w tym dniu, w ktorym ktos go do ciebie przyniesie:) obojetne jaka date wpisal we wniosku - jelsi przyjmujesz wniosek (nawet niekomletny) to go nie odkladasz do rejestracji na pozniej,ani nie rejestrujesz z data wczesniejsza niz go dostalas:)
kb
Awatar użytkownika
VIP
Od: 02 lut 2007, 15:50
Zajmuję się:

Napisano: 06 sie 2014, 14:32

O to mi chodziło, facet uzupełnił na wniosku 28 lipca a ja dostałam 3 sierpnia czyli rejestruje 3 sierpnia
Olka,.

Strona 2 z 2    [ Posty: 16 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x