U nas jest tak samo.zocha1234 pisze: ↑04 cze 2024, 13:57Też to zauważyłam, że jest zapis "składa osobiście".
U nas do tej pory było tak, że przyjmowaliśmy wnioski złożone przez inne osoby (dzieci, wnuki, sąsiadki, sołtys)- dotyczyło to osób starszych lub niepełnosprawnych. Nasza placówka jest w dość kiepskim miejscu- wysokie schody, brak podjazdu dla osób niepełnosprawnych.
No to teraz wnuczek wyśle wniosek pocztą i też dostanie...Natalia.św pisze: ↑05 cze 2024, 11:47osobiście tzn. że masz przyjść i złożyć, a nie np. złoży za Ciebie sąsiad, syn czy kolega. Wydaje mi się, że to jest przez dodatek węglowy, gdzie słyszało się o przypadkach, że wnuczek przyniósł wniosek za babcię "bo nie może chodzić", dodatek był przyznany, wypłacony na konto wnuczka, a babcia dodatku nie widziała
No dokładnie.Zofia pisze: ↑06 cze 2024, 8:46No to teraz wnuczek wyśle wniosek pocztą i też dostanie...Natalia.św pisze: ↑05 cze 2024, 11:47osobiście tzn. że masz przyjść i złożyć, a nie np. złoży za Ciebie sąsiad, syn czy kolega. Wydaje mi się, że to jest przez dodatek węglowy, gdzie słyszało się o przypadkach, że wnuczek przyniósł wniosek za babcię "bo nie może chodzić", dodatek był przyznany, wypłacony na konto wnuczka, a babcia dodatku nie widziała