wnioski z aplikacji mObywatel

Wybrane tematy:
Wzory informacji, decyzji Webinar - dodatek osłonowy. B. Mazurkiewicz 08/02/2022 Informator dla samorządów Ministerstwo Klimatu i Środowiska - Dodatek osłonowy. Pytania i odpowiedzi dopłaty unijne ARiMR jak pozyskać dane WZÓR PISMA DO ZUSU O WYSOKOŚĆ SKŁADEK ZDROWOTNYCH ZA 2020R.
ODPOWIEDZ
asa
Stażysta
Zajmuję się: pracownik SR
Kontakt:

wnioski z aplikacji mObywatel

Post autor: asa »

Witam,
czy wnioski o BE złożone za pomocą aplikacji mObywatel są wnioskami prawidłowymi ?

Czy wzywacie do uzupełnienia podpisów we wniosku, złożenia oświadczeń itp. .... ? Czy rozpatrujecie taki wniosek jaki wpłynął ?
marzenasaw
Referent
Zajmuję się: ŚW
Kontakt:

Re: wnioski z aplikacji mObywatel

Post autor: marzenasaw »

Mi też takie wpływają. W ustawie jest napisane że można składać przez mobywatel. Wg. Mnie spełniają wymogi. Zastanawiam się czy wzywać ich do uzupełnienia klauzuli rodo
Awatar użytkownika
Szarak
VIP
Zajmuję się: Multitasking
Kontakt:

Post autor: Szarak »

marzenasaw pisze: 03 sie 2024, 20:32 Mi też takie wpływają. W ustawie jest napisane że można składać przez mobywatel. Wg. Mnie spełniają wymogi. Zastanawiam się czy wzywać ich do uzupełnienia klauzuli rodo
Wnioski są prawidłowe. RODO dopiero przy pierwszym kontakcie ze stroną. Jeżeli wszystko się zgadza i po rozpatrzeniu wniosku wydajesz informacje to do niej doklejasz RODO. Jak są wezwania, zawiadomienia bo coś trzeba wyjaśnić to wtedy to jest pierwszy kontakt i wklejasz do tych pism.
marzenasaw
Referent
Zajmuję się: ŚW
Kontakt:

Post autor: marzenasaw »

Szarak pisze: 05 sie 2024, 6:56
marzenasaw pisze: 03 sie 2024, 20:32 Mi też takie wpływają. W ustawie jest napisane że można składać przez mobywatel. Wg. Mnie spełniają wymogi. Zastanawiam się czy wzywać ich do uzupełnienia klauzuli rodo
Wnioski są prawidłowe. RODO dopiero przy pierwszym kontakcie ze stroną. Jeżeli wszystko się zgadza i po rozpatrzeniu wniosku wydajesz informacje to do niej doklejasz RODO. Jak są wezwania, zawiadomienia bo coś trzeba wyjaśnić to wtedy to jest pierwszy kontakt i wklejasz do tych pism.
Dziekuję
ODPOWIEDZ