Pola1 pisze: ↑03 mar 2021, 11:19Napisałam do Sygnity z zapytaniem czy można rozpatrywać wnioski z komunikatem negatywna weryfikacja, dostałam taką odpowiedź: technicznie brak weryfikacji nie blokuje dalszej pracy z wnioskiem. W przypadku wątpliwości jak mają Państwo postępować w takim przypadku prosimy o bezpośredni kontakt z Ministerstwem.
marzenasaw pisze: ↑03 mar 2021, 18:49Pola1 pisze: ↑03 mar 2021, 11:19Napisałam do Sygnity z zapytaniem czy można rozpatrywać wnioski z komunikatem negatywna weryfikacja, dostałam taką odpowiedź: technicznie brak weryfikacji nie blokuje dalszej pracy z wnioskiem. W przypadku wątpliwości jak mają Państwo postępować w takim przypadku prosimy o bezpośredni kontakt z Ministerstwem.
A gdzie jest w ustawie napisane by weryfikować podpis i nie rozpatrywać wniosku jak tej weyfikacji się nie przeprowadziło czy też była negatywna?
Ok, zgadzam się, ale przecież jak wysyła wniosek to musi go potwierdzić, czyli podpisać elektronicznie, więc dane są prawdziwe.jag_ pisze: ↑04 mar 2021, 14:59art 63 par 3a KPA ? Podanie wniesione w formie dokumentu elektronicznego powinno być opatrzoen kwalifikowanym podpisem elektronicznym albo podpisem zaufanym lub uwierzytelniane w sposób zapewniający mozliwosc potwierdzenia pochodzenia i intergralnosci weryfikowanych danych w postaci elektronicznej...