Woda - Dodatki mieszkaniowe

Strona 1 z 1    [ Posty: 10 ]

Napisano: 01 kwie 2014, 16:55

Moja poprzedniczka pomniejszała zużycie wody wg. norm. Ale ja nie wiem czy mam dalej tak robić. Twierdzi że gdyby tak nie robiła to ludzie lali by wodę na maxa żeby zwiększyć wydatki?? O co tu chodzi
~Świeżynka

Napisano: 02 kwie 2014, 9:56

Jestem w podobnej sytuacji może wypowie się ktoś kto wie więcej na ten temat.

Od: 10 mar 2014, 11:57
Zajmuję się:

Napisano: 02 kwie 2014, 10:40

Wiem że przelicza się w przypadku gdy nie ma pod liczników. Ale gdy są to co?
~Świeżynka

Napisano: 02 kwie 2014, 11:16

Poczytaj \"woda\" z 26.03.2014 r.
~slawko

Napisano: 04 kwie 2014, 16:46

Jak można pomniejszać wodę jeżeli strona przedkłada dokument (rachunek) potwierdzający faktyczne zużycie. Dla mnie to jest nie zrozumiałe. To jakaś samowola, ktoś będzie mi ograniczał wodę - no śmiechu warte.
Ustawa o DM art.6 ust.3 i 4 oraz rozporządzenie par.2 i pkt 1 i 3
~teresa

Napisano: 07 kwie 2014, 8:36

Ja pomniejszam mimo że są liczniki :ugeek:
Zdarza się że ktoś ma "ciotkę" w spółdzielni a ta mu wpisze przy dwóch osobach mieszkających za samą wodę 700 zł miesięcznie. Na mój telefon z zapytaniem WTF? spółdzielnia odpowiada że tak rodzina płaci może ma zepsuty licznik itp. ją to nie interesuje. Wtedy pomniejszam do norm zgodnie z tym rozporządzeniem polskich norm zużycia wody. Trzeba być imbecylem żeby nie rozumieć że tak wysokie zużycie wody służy tylko i wyłącznie wyłudzeniu dużego dodatku mieszkaniowego.
Fantomas

Napisano: 08 kwie 2014, 15:54

a z jakich to przepisów wynika że masz pomniejszać zużycie - proszę podaj podstawę prawną i ciekawa jestem jak to udowodnisz (udokumentujesz przed kontrolą z RIO
tessa

Napisano: 09 kwie 2014, 8:43

rozporządzenie min. infrastruktury z dnia 14 stycznia 2002 w sprawie przeciętnych norm zużycia wody Dz.U. Nr 8, poz. 70
abc:)

Napisano: 09 kwie 2014, 8:49

Tak właśnie to to rozporządzenie.
Jak przyjdzie kontrola z RIO to schowam te decyzje :lol: :twisted: :lol:
A jeżeli znajdą to powiem że pracownik Ministerstwa i współtwórca ustawy o dodatkach pan Bajor tak kazał :lol:
Jeżeli wydaję decyzje i się pod nią podpisuję i widzę że ktoś bezczelnie chce wyciągnąć pieniądze, to przykro mi ale nie ma półśrodków.
Teresa jaki miałaś w życiu najwyższy rachunek za wodę miesięcznie?
Fantomas

Napisano: 09 kwie 2014, 9:02

tessa nie pyta w jaki sposób, ten aspekt w ogóle nie budzi kontrowersji, ale podaje w wątpliwość jakim prawem gmina pozwala sobie ingerować w zapisy wniosku. W takim razie ja proponuję postawić problem inaczej. Załóżmy, że gmina starannie dbająca o swoje finanse i o rzetelność zauważa we wniosku ewidentne matactwo polegające na niewiarygodnej wysokości wydatków za wodę (szczegóły sobie tu oszczędźmy). W takim przypadku zaraz pojawia się pytanie: W JAKI SPOSÓB GMINA MA ZAREAGOWAĆ NA MATACTWO?
Teraz proszę, zwolennicy poglądów tessy i ~teresy niech może podpowiedzą.
Gość

Strona 1 z 1    [ Posty: 10 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x
Ta strona używa ciasteczek (cookies) tylko zgodnie z zasadami opisanymi w polityce cookies Rozumiem