Wpis do CEEB kiedy powinien być

Wybrane tematy:
Wzory informacji, decyzji Webinar - dodatek osłonowy. B. Mazurkiewicz 08/02/2022 Informator dla samorządów Ministerstwo Klimatu i Środowiska - Dodatek osłonowy. Pytania i odpowiedzi dopłaty unijne ARiMR jak pozyskać dane WZÓR PISMA DO ZUSU O WYSOKOŚĆ SKŁADEK ZDROWOTNYCH ZA 2020R.
FelaMOPS
Praktykant
Zajmuję się: ŚR + dodatki osłonowe
Kontakt:

Re: Wpis do CEEB kiedy powinien być

Post autor: FelaMOPS »

kasia7 pisze: 07 lut 2022, 17:07 A co z osobami, które w dniu złożenia na osłonowe, zaznaczają wpis do ceeb ale mówią że dopiero to zrobią. Przecież zanim ja będę rozpatrywać te wnioski to już moga zgłosić do ceeb więc też mam im dać odmowę? Musiałabym sprawdzać jeszcze datę zgłoszenia do ceeb
a po co tą datę sprawdzać, przeciez wniosek możesz rozpatrzyć np. w marcu i jak juz zgłoszenie w tym dniu będzie nie cofasz się do żadnych dat
Awatar użytkownika
nonsens
Stażysta
Zajmuję się: PS
ex. ŚR/FA/ŚW/DS/DO/VAT/UKR
Kontakt:

Post autor: nonsens »

de Charette pisze: 07 lut 2022, 10:11 stosujesz przepis prawa na dzień rozpatrzenia wniosku. Nie ma przepisu przejściowego. Jak przyjęłaś coś 2.01.2022 a rozpatrujesz dziś to interesuje cię tylko czy jest złożony
Ale złożony do CEEB na dzień złożenia wniosku o DO czy dzień rozpatrzenia?
Szczęście wśród inteligentnych osób to najrzadsza rzecz, jaką znam. [E. Hemingway]
Awatar użytkownika
de Charette
Administrator
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: de Charette »

złożenia wniosku
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
Awatar użytkownika
nonsens
Stażysta
Zajmuję się: PS
ex. ŚR/FA/ŚW/DS/DO/VAT/UKR
Kontakt:

Post autor: nonsens »

Dziękuję :)
Szczęście wśród inteligentnych osób to najrzadsza rzecz, jaką znam. [E. Hemingway]
shannon
Stażysta
Zajmuję się: świadczenie wychowawcze, świadczenia rodzinne
Kontakt:

Post autor: shannon »

A czy ja muszę dochodzić, kiedy ta deklaracja została złożona w Urzędzie, jeśli na dzień rozpatrywania wniosku wpis jest już w CEEB?
ODPOWIEDZ