wpłata dłużnika - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 1    [ Posty: 10 ]

Napisano: 22 lis 2013, 9:57

pierwszy raz spotykam sie z taka sytuacją więc bardzo proszę o pomoc :)
mam Pana, który jest dłuznikiem od 2 miesięcy, dostał od nas jedynie infor. o przyznaniu FA osobie uprawnionej a do jego OWD został wysłany wniosek o podjęcie działań.
dziś otrzymałam przelew od tego dłużnika przekraczający kwotę zaległosci jakie u nas ma. co z tym fantem zrobić? proszę o podpowiedzi.
~aaaaaaaaaaaa

Napisano: 22 lis 2013, 10:06

Ja bym zaliczyła na FA a resztę oddała dłuznikowi z informacją, że wszelkich wpłat należy dokonywać przez komornika XXX
~Anka W.

Napisano: 22 lis 2013, 10:13

kiedyś czytałam komentarze ze skoro dłużnik nie ma decyzji o zwrocie to OPS wpłaty nie przyjmują....
czy wystosować jakieś pismo do komornika odnośnie egzekucji? może jest już skuteczna... czy komornik sam zawiadamia o tym OPS? prosze o pomoc.
~aaaaaaaaaaaa

Napisano: 22 lis 2013, 10:14

Aniu W. dłuznik dokonał wpłaty przez komornika, wcześniej tego nie napisałam. :)
~aaaaaaaaaaaa

Napisano: 22 lis 2013, 10:17

rozliczyć, nadpłatę do komornika
~Elmer

Napisano: 22 lis 2013, 10:25

a jak to jest z egzekucją skuteczną? czy komornik o tym sam nas poinformuje?
~aaaaaaaaaaaa

Napisano: 22 lis 2013, 10:31

winien poinformować
~Elmer

Napisano: 22 lis 2013, 10:36

ok, czyli wprowadzam wpłatę a nadpłatę zwracam komornikowi, tak? czy muszę informować komornika dlaczego zwracam mu niecałe 5 zł?
~aaaaaaaaaaaa

Napisano: 22 lis 2013, 10:43

w przelewie zrób opis
~Elmer

Napisano: 22 lis 2013, 11:01

Moim zdaniem pozostałą cześć księguj na kwoty do wyjaśnia i jeśli dalej wypłacasz FA to w następnym miesiącu zaliczamy na poczet tej zaległości. Po co ganiać pieniądze między tobą a komornikiem.
~123

Strona 1 z 1    [ Posty: 10 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x