Wpłata na konto dostawcy energii?

Wybrane tematy:
Cheops przedłużenie dodatku energetycznego o co chodzi ??? zmieniamy decyzje? de do kwietnia? Nowe stawki DE od maja 2022 r. liczba rodzin
ODPOWIEDZ
MZv2

Wpłata na konto dostawcy energii?

Post autor: MZv2 »

Czy jeśli ktoś chce aby dodatek energetyczny wpływał na konto zakładu energetycznego to wysyłacie decyzję do tegoż zakładu?
Fantomas

Re: Wpłata na konto dostawcy energii?

Post autor: Fantomas »

Nie możemy przekazywać DE do zakładu energetycznego. Masz w ustawie wyraźnie napisane że DE przekazujesz odbiorcy wrażliwemu energii elektrycznej.
MZv2

Post autor: MZv2 »

Faktycznie coś mi się już przestawiło, sory.
kss

Post autor: kss »

a ja przelewem na konto zakładu energetycznego i to wszystkim....we wniosku klienci mają do wyboru gotówkę, przelew na konto osobiste i konto zakładu i wybierają zakład energetyczny
przynajmniej nikt nam nie zarzuci matnotrawienia pieniędzy bo zgodnie z przeznaczeniem opłacam się energię hihi
i co wy na to?
XXz

Post autor: XXz »

Mam pytanie wobec tego, kto u was płaci z jakich pieniędzy za przelewy do zakładu energetycznego- przecież środki na utrzymanie tj.śmieszne 2% wystarcza na papier do drukarki , nie mówiąc już że pracujemy "za frajer" przy tych DE - interesantów 50% tych co mają DM pracy mnóstwo a płaca ŻADNA.
jola11

Post autor: jola11 »

ja mam tak, że w e wniosku mam wybór gotówka lub konto. jeśli wnioskodawca nie ma swojego konta, to zdarzyło mi się, że wpisał mi numer konta zakładu energetycznego bez mojej wiedzy. no i co ja mam wnikać w to czyje to konto? nie należy to do moich obowiązków. więc jeśli ktoś chce mi wpisać nr konta zakładu energ., to ja w to nie wnikam. :)
ODPOWIEDZ