W ubiegłym roku nastąpiły zmiany w kpa właśnie w tej kwestii (poczta e-mial to nie to samo co E-PUAP). Wyrok z 2016 r. nie znajduje tu zastosowania.:-) pisze: ↑02 mar 2022, 10:37III SAB/Łd 6/16 - Wyrok Wojewódzkiego Sądu Administracyjnego w Łodzi
nie takie to oczywiste...
"Zgodnie z art. 61 § 3a k.p.a. datą wszczęcia postępowania na żądanie strony wniesione drogą elektroniczna jest dzień wprowadzenia żądania do systemu teleinformatycznego organu administracji. W aktach administracyjnych brak jest urzędowego poświadczenia przedłożenia UPP, ale fakt złożenia wniosku i jego odebranie przez organ nie budzi wątpliwości. Należy wobec tego uznać, że w dniu 30 stycznia 2015 r. nastąpiło wszczęcie postępowania w sprawie o przyznanie dodatku mieszkaniowego." fragment z wyroku...nie wiem czy powinien wiec wniosek zostać bez rozpoznania![]()
oj...może żle zrozumiałam...ale chodziło mi o epuapMaxima pisze: ↑02 mar 2022, 12:51W ubiegłym roku nastąpiły zmiany w kpa właśnie w tej kwestii (poczta e-mial to nie to samo co E-PUAP). Wyrok z 2016 r. nie znajduje tu zastosowania.:-) pisze: ↑02 mar 2022, 10:37III SAB/Łd 6/16 - Wyrok Wojewódzkiego Sądu Administracyjnego w Łodzi
nie takie to oczywiste...
"Zgodnie z art. 61 § 3a k.p.a. datą wszczęcia postępowania na żądanie strony wniesione drogą elektroniczna jest dzień wprowadzenia żądania do systemu teleinformatycznego organu administracji. W aktach administracyjnych brak jest urzędowego poświadczenia przedłożenia UPP, ale fakt złożenia wniosku i jego odebranie przez organ nie budzi wątpliwości. Należy wobec tego uznać, że w dniu 30 stycznia 2015 r. nastąpiło wszczęcie postępowania w sprawie o przyznanie dodatku mieszkaniowego." fragment z wyroku...nie wiem czy powinien wiec wniosek zostać bez rozpoznania![]()